Mărturisirea unei mame care i-a oferit o tabletă fiicei sale când avea 18 luni. Evoluția neașteptată a copilului

0
Publicat:

Timpul petrecut de copii în fața ecranelor poate fi o ușurare pentru părinți.Totuși, noile descoperiri ale unui sondaj realizat de Speech and Language UK, care asociase timpul prelungit pe ecrane cu întârzieri în vorbire și limbaj la copiii mici, au declanșat o dezbatere intensă privind limita ideală de timp în fața ecranelor pentru cei mici.

Ecranele pot fi atât benefice, cât și dăunătoare pentru copii FOTO Shutterstock
Ecranele pot fi atât benefice, cât și dăunătoare pentru copii FOTO Shutterstock

O mamă din Marea Britanie povestește că fiica avea doar 18 luni când am luat decizia de a-i oferi o tabletă. Motivul a fost simplu - plecarea într-o vacanță în Italia, iar o tabletă părea o modalitate eficientă de a-i ține captată atenția pe timpul zborului, potrivit Business Insider.

Femeia, care locuiește la Londra, spune că atunci când iese la prânz, la cină sau la un pahar cu partenerul și fiica lor, în vârstă de trei ani, se gândește la o serie de activități care ar putea să o țină ocupată, printre care și o tabletă. Pentru părinții care se confruntă cu provocările vieții sociale și a timpului limitat pentru cuplu, ecranul devine o modalitate de a menține un echilibru.

Viața socială și escapadele romantice devin rare în viața părinților, iar lipsa conexiunii din relația adulților face adesea dificilă obținerea de ajutor pentru copii. Astfel, un ecran devine un companion practic în situații diverse, de la călătorii lungi cu trenul, la întâlniri cu prietenii în oraș, alături de copii.

Ecranele și efectele asupra dezvoltării copilului

Deși unii părinți își îndreaptă atenția către efectele negative ale ecranelor asupra dezvoltării copiilor, experiența personală a femeii arată că aceste îngrijorări nu se aplică în toate cazurile.

La vârsta de trei ani, fiica sa vorbește fluent, înțelege două limbi și interacționează fericită cu cei din jur. Timpul petrecut în fața ecranului nu pare să afecteze abilitățile ei sociale, iar tranziția de la ecran la alte activități se desfășoară fără crize.

Moderarea, cheia în utilizarea ecranelor

Ideea de bază este moderarea - un principiu valabil în toate aspectele vieții.

În timp ce recunoaștem că fiecare copil este diferit și că abordarea poate varia, părinții ar trebui să își adapteze utilizarea ecranelor în funcție de nevoile și dinamica propriei familii. Acest echilibru între distracție și responsabilitate poate aduce beneficii părinților, permițându-le să-și mențină legătura și să facă față provocărilor cotidiene ale parentalității.

Astfel, ecranele devin un instrument util, cu condiția să fie utilizate în mod responsabil.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite