Imprimeuri bogate şi explozie de culori pentru vara lui 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2016 a casei de modă Chanel de la Săptămâna Modei de la Paris. FOTO Getty, AP, Hepta
Prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2016 a casei de modă Chanel de la Săptămâna Modei de la Paris. FOTO Getty, AP, Hepta

Maratonul Săptămânilor Modei, desfăşurat între 10 septembrie şi 6 octombrie la New York, Londra, Milano şi Paris, a dezvăluit tendinţele sezonului de primăvară-vară 2016. Ţinutele sport, hainele de inspiraţie bărbătească, dar şi piesele vestimentare transparente sau cu imprimeuri bogate, toate se află pe harta stilistică a sezonului cald de anul viitor.

Cele patru capitale ale modei, New York, Londra, Milano şi Paris, au devenit, ca în fiecare an, gazde pentru prezentările celor mai apreciaţi designeri din lume, care au stabilit tendinţele de primăvară-vară ale anului următor. Pe „agenda“ lor au figurat piesele vestimentare lejere, monocromatice, cu croieli clasice, dar şi hainele cu imprimeuri florale sau „garnisite‟ cu dantelă sau broderii. 

Seria prezentărilor a luat startul la New York, unde a fost prezent, pentru al treilea an consecutiv, şi designerul român Dorin Negrău. Creatorul de modă a pus în scenă un spectacol plin de romantism şi feminitate, în care portul tradiţional, adaptat tendinţelor curente, a avut rolul principal. Piesele diafane şi elegante, din materiale fine, precum mătasea, cu accente ultra feminine, volane în tonuri prăfuite, au fost inspirate din portul tradiţional românesc, cu motive transilvănene. Negrău a adus în faţa iubitorilor de modă o serie de ţinute bogate în broderii manuale şi pliseuri ample, vaporoase.

moda

Creaţie Dorin Negrău
 

Tot la Săptămâna Modei de la New York, designerul belgian Diane von  Fürstenberg a impresionat criticii de modă graţie colecţiei sale feminine, romantice, prezentată de modele care au avut părul buclat şi împodobit cu flori. Potrivit creatoarei de modă, colecţia a fost „un omagiu adus adevărului, naturii şi libertăţii‟, redefinind frumuseţea prin combinaţiile îndrăzneţe de imprimeuri şi culori. De la nuanţe electrice de galben şi roz, la tonuri „cuminţi‟ de bej, alb şi gri, linia vestimentară semnată de Diane von  Fürstenberg este un mozaic de stiluri. Rochiile romantice, de inspiraţie grecească, cu decolteuri adânci, au contrastat plăcut cu piesele de inspiraţie bărbătească şi cu ţinutele moderne, cu pantalon scurt din piele şi în nuanţe metalice.

moda

Ţinută Louis Vuitton

În cazul colecţiei de primăvară-vară 2016 a casei de modă Givenchy, feminitatea şi romantismul au căpătat valenţe sexy. Creatorul de modă s-a inspirat din costumaţiile mirilor, transpunând elemente masculine şi feminine ale rochiei de mireasă şi ale costumului de mire, în piesele vestimentare din colecţia sa. Straturile asimetrice de dantelă transparentă şi satinul alunecos, au conferit senzualitate colecţiei marca Givenchy, prezentată la New York.

Francezul Ralph Lauren a dat feminităţii un aer elegant, de inspiraţie pariziană.  Imprimeurile dungate în alb şi albastru, regăsite pe rochiile lungi până în pământ şi în costumaţiile formate din cămaşă şi pantalon, „încinse‟ cu tonuri de roşu aprins, sunt perfecte pentru sezonul cald. De asemenea, ţinutele all white (n.r. – albe în întregime), piesele vestimentare din piele maro şi hainele cu imprimeuri geometrice se numără printre tendinţele promovate de Lauren la New York.

Eleganţă şi lux 

Karl Lagerfeld, directorul creativ al legendarei case de modă Chanel, a dat naştere unei colecţii cu adevărat strălucitoare, la Paris. Modelele au defilat în costume de tweed, cu fuste creion şi jachete cu umeri laţi, pe podiumul amenajat sub forma unui aeroport. Suprapunerile de haine apar în linia vestimentară semnată de Lagerfeld, prin intermediul fustelor purtate peste pantaloni şi a puloverelor legate în jurul taliei sau peste umeri. „Bătute‟ cu pietre strălucitoare, croite din piele subţire, din mătase sau cu broderii florale, creaţiile Chanel îşi păstrează eleganţa subtilă. 

moda

Rochie Balmain 

La fel de luxoasă şi „înţesată‟ cu elemente pline de feminitate a fost şi colecţia prezentată la Paris de Balmain. Strălucirea rochiilor şi fustelor acoperite în întregime cu cristale şi eleganţa romantică a „cascadelor‟ de valoane au reprezentat perfect stilul opulent al casei de modă franţuzeşti. Întreaga colecţie a fost dominată de nuanţe naturale, de bej, maro, verde şi negru.

Denim, plasă şi imprimeuri nebuneşti

Excentricul designer american Jeremy Scott a pus în scenă, la New York, un adevărat spectacol de culoare, cu accente retro. Rochiile scurte, în culori puternice sau cu imprimeuri hipnotizante, şi fustele asortate cu topuri cu vedere la buric, sau chiar sutiene, se potrivesc nonconformiştilor. De asemenea, obiectele vestimentare în nuanţe metalice sau cu paiete mari din plastic, asortate cu dresuri plasă, nu au cum să treacă neobservate. 

moda

Creaţie Givenchy

Notele retro nu au lipsit nici în colecţia de primăvară-vară 2016 prezentată de faimoasa casă de modă Dolce&Gabbana, intitulată „Italia is love‟ (n.r. – „Italia este dragoste‟), la Săptămâna Modei de la Milano. Tradiţia italiană a fost transpusă într-un spectacol saturat de culoare, prin intermediul rochiilor chinoiserie (n.r. – temă artistică europeană de inspiraţie chinezească), a imprimeurilor bogate, a broderiilor opulente şi a materialelor fine precum dantela şi mătasea.

Plasa a fost elementul cheie şi în colecţia de primăvară-vară 2016 semnată de Nicolas Ghesquière, directorul creativ al casei de modă Louis Vuitton, alături de denim şi piele. „Inspirată de personajele din jocurile video, fie ei războinici sau răufăcători, această colecţie a reîmprospătat garderoba urbană. Aceasta este cea mai bună colecţie a lui Ghesquière şi raza de lumină a întregului sezon‟, a scris editorul „Vogue‟ Sarah Harris.

moda

Prezentare Ralph Lauren

Colecţia Miu Miu prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris a adus în atenţia pasionaţilor de modă o combinaţie atipică de texturi, materiale şi imprimeuri. De la paltoane de lână, jachete de piele accesorizate cu blană de vulpe şi fuste lungi din stofă, la rochii şi fuste transparente, din organza, hainele prezentate au oferit o imagine neobişnuită a vestimentaţiei pentru sezonul cald. 

Imprimeurile au fost şi punctual forte al designerului de origine greacă Mary Katrantzou. Creatoarea de modă a impresionat-o pe exigenta Suzy Menkes, editorul revistei „Vogue‟, graţie colecţiei prezentate la Săptămâna Modei de la Londra, inspirată din bogatele imprimeuri de inspiraţie gypsy. „Am văzut culori, imprimeuri şi un proces creativ profund în spatele creaţiilor ei intense, dar, printr-un miracol al colecţiei purtabile‟, a precizat Menkes.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite