FOTO Genţi din stomac de vacă inspirate de Lady Gaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra Jocelyn Mather vrea să atragă atenţia asupra resturilor din animale care au potenţialul de a fi transformate în accesorii  FOTO Daily Mail
Tânăra Jocelyn Mather vrea să atragă atenţia asupra resturilor din animale care au potenţialul de a fi transformate în accesorii  FOTO Daily Mail

Creativitate şi neconvenţional. Cam aşa ar putea fi caracterizată ideea unei studente din Scoţia despre confecţionarea genţilor.

Jocelyn Mather a creat o colecţie unică şi luxoasă de poşete folosind ca materie primă stomacul vacilor din rasa Highland, animal reprezentativ pentru ţara sa. Inspirată de ţinutele excentrice ale cântăreţei Lady Gaga, care a îmbrăcat o rochie din carne şi poartă coliere realizate din cranii de fazan, tânăra de 23 de ani s-a gândit că artista ar aprecia inventivitatea ei: „Lectorul meu mi-a dat de înţeles că aceste genţi ar arăta foarte bine dacă ar fi purtate de către Lady Gaga. A fost foarte greu să fac rost de burţi care să fie deja uscate, aşa că am încercat procesul de tăbăcire chiar la mine în baie. A trebuit să las burta să se înmoaie timp de o săptămână înainte de a o pune la uscat. Prietenii mei au crezut că sunt nebună”, a povestit Jocelyn pentru „Daily Mail”.

poseta din burta de vaca daily mail

FOTO Daily Mail

Inovaţie sau ofensă?

Ca o curiozitate, genţile au fost cusute manual şi închizătorile sunt realizate din coarnele animalului. Burta vacii a fost folosită fie ca o căptuşeală, fie ca material exterior. Creatoarea aflată la început de drum, studentă în anul patru la Edinburgh Napier University, doreşte ca genţile sale să atragă atenţia asupra cantităţilor uriaşe de resturi animale pe care abatoarele din Scoţia le aruncă, rămăşiţe care ar putea fi utilizate. „Animalul este comestibil doar în proporţie de 40%, multe dintre resturi, precum intestinele, sunt transformate în mâncare pentru câini, iar pielea vacii este vândută de multe abatoare către clienţi din Italia“, a atras Jocelyn atenţia.

poseta din burta de vaca daily mail

Considerate de către unii critici o ofensă, iar de alţii o adevărată inovaţie, genţile din burtă de vacă reprezintă cel mai nou accesoriu prezentat anul acesta în cadrul Creative Degree Show, expoziţie dedicată ideilor inovative, un eveniment organizat de Universitatea din Edinburgh. „Concepţia lui Jocelyn este provocatoare şi genţile sale sunt executate la un standard înalt”, a apreciat Ian Lambert, liderul Art Design & Communication.

Probleme cu poliţia

Jocelyn nu a fost scutită de probleme în timpul procesului de fabricare. Ea a relatat că propietarul apartamentului în care locuieşte a chemat poliţia crezând că se ocupă cu lucruri ilegale: „Omul a venit într-o zi în inspecţie şi, evident, a dat peste o pereche de coarne de vacă. Dar el crezut că erau colţi de fildeş şi a chemat poliţia. Am fost îngrozită, dar poliţiştii au râs atunci când au văzut coarnele.”

poseta din burta de vaca daily mail

Tânăra creatoare speră ca genţile sale să îi determine pe oameni să privească diferit animalele: „Dacă fiecărui măcelar i s-ar fi dat o vacă, un porc şi o oaie pentru a-şi hrăni comunitatea, probabil că fiecare parte a animalelor ar fi fost folosită, dar în această epocă a creşterii în masă a animalelor, aşa ceva nu se poate întâmpla. De aceea, am vrut să arăt mai mult respect pentru această vietate şi am folosit şi părţile sale mai puţin delicioase pentru a crea ceva frumos şi unic.”


 


 


 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite