Cum să alegi pantofii potriviţi pentru orice tip de costum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai bine este să experimentezi şi să îţi dai seama ce stil te face să arăţi cel mai bine.  În cazul în care arată foarte bine în oglindă, merită să încerci ceva inedit. FOTO Shutterstock
Cel mai bine este să experimentezi şi să îţi dai seama ce stil te face să arăţi cel mai bine. În cazul în care arată foarte bine în oglindă, merită să încerci ceva inedit. FOTO Shutterstock

Un costum negru şi nişte pantofi negri se potrivesc de minune la o înmormântare, dar, în restul timpului, bărbaţii ar trebui să poarte haine ceva mai colorate şi mai îndrăzneţe.

Este destul de greu să îţi asortezi costumul albastru, gri-deschis sau închis, negru sau maro cu pantofii, dar este şi mai dificil dacă nu ai nici cea mai vagă idee cum să faci acest lucru. De exemplu, un rocker poate purta un costum negru cu o pereche de Converse All-Stars roşii şi această combinaţie să arate foarte bine.

Există excepţii

Pot exista şi excepţii, dar nu foarte multe, mai ales dacă lucrezi într-un mediu de afaceri. În general, nu este greu să asortezi un costum gri-închis sau bleumarin cu o pereche de pantofi negri. Dar, odată ce costumele şi climatul de afaceri sunt mai lejere, ai opţiunea de a purta diferite culori atât la costum, cât şi la pantofi. De cele mai multe ori, când se lovesc de această situaţie, cei mai mulţi bărbaţi se blochează şi aleg pantofi şi o curea care nu au nicio legătură cu nuanţa costumului.

„Bussines Insider“ oferă o listă cu cele mai bune combinaţii, totodată practice, despre cum un bărbat trebuie să se îmbrace corect.

1. Costume bleumarin

Se asortează cu pantofi negri, maro, roşii sau vişinii. Bleumarinul arată foarte bine şi în combinaţie cu nişte culori mai exotice, în cazul în care ai de unde să cumperi astfel de pantofi.

Culoarea pantofilor influenţează formalitatea costumului, astfel că cei negri oferă un aer business, cei maro unul mai relaxat, pe când cei roşii sau vişinii se potrivesc ieşirilor în oraş şi evenimentelor sociale.

2. Costume în nuanţe de gri

Se asortează cu pantofi maro, negri, roşii sau vişinii. Costumele gri sunt mai puţin formale decât cele bleumarin, dar oferă aceeaşi flexibilitate a alegerii pantofilor.

În cazul în care costumul are o nuanţă de gri mai închisă, el se asortează cu pantofi negri, cravată neagră şi o cămaşă albă. Nu este genul de costum potrivit unor afaceri, dar poate fi purtat la un serviciu mai relaxat. Pantofii roşii şi vişinii îl fac să pară casual şi se potriveşte de minune cu o cămaşă într-o culoare mai puternică.

3. Costume maro

Acestea, sub nicio formă, nu merg îmbrăcate alături de pantofi negri. Ele se asortează fie tot cu pantofi maro, fie cu pantofi roşii sau vişinii.

Este recomandat ca pantofii să aibă o nuanţă mai închisă de maro decât costumul.

4. Costume gri cărbune

Se asortează cu pantofi negri şi vişinii, dar nu arată deloc bine într-o combinaţie cu pantofi maro.

5. Costume negre

Negrul nu este o culoare flexibilă, aşa că cel mai bine se asortează doar cu pantofi negri. Cei maro sau vişinii nu arată deloc bine, iar orice altă culoare îi va oferi costumului un look mult prea casual.

6. Alte culori

Cu siguranţă că se poate să ai în dulap mai multe culori de pantofi sau de costume. Astfel, pantofii pot fi purtaţi şi cu blugi, la fel cum costumele pot fi purtate cu pantofi ceva mai sport.

Cel mai bine este să experimentezi şi să îţi dai seama ce stil te face să arăţi cel mai bine. Cu cât costumul este mai casual, cu atât regulile sunt mai puţin stricte. În acest sens este oferit exemplul de mai sus, cu rockerul care poată tenişi roşii la un costum negru. În cazul în care arată foarte bine în oglindă, merită să încerci ceva inedit.

Singurul aspect de care trebuie să ţii cont este acela ca nuanţele să nu fie prea apropiate, este nevoie de un oarecare contrast.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite