Ce este testul cafelei pe care un manager îl folosește „la fiecare interviu de angajare”. „Nu te descurci, nu ești angajat”

0
Publicat:

Un manager a explicat „testul cafelei” pe care îl efectuează persoanelor intervievate și de ce, dacă cineva eșuează, nu este angajat.

Cafea.  Sursa foto shutterstock
Cafea. Sursa foto shutterstock

Managerul unei cafenele din New York a dezvăluit, recent, care este testul pe care trebuie să îl treacă toate persoane care vor să se angajeze. Doar cei care trec testul sunt angajați. În ce constă acesta, potrivit unilad.com.

Interviurile față în față s-au schimat mult față de acum câțiva ani, mai ales de când pandemia de Covid - 19 ne-a testat limitele tuturor și ne-a ținut în case mult timp. Interviurile de angajare presupun, mai nou, teste de îndemânare și de atitudine, pe lângă atenția la vestimentație și la cuvintele pe care le rostești în fața viitorul șef.

Un manager din New York are un test special pe care îl folosește la fiecare interviu de angajare. 

Omul de afaceri Trent Innes, fost director general al platformei de contabilitate Xeno și director vânzări la SiteMinder, o platformă de recrutare în domeniul hotelier, și-a dezvăluit „trucul cafelei”, testul pe care trebuie să îl treacă viitorii angajați.

Când se întâlnește cu un candidat pentru un loc de muncă în compania sa, el a dezvăluit că îl duce întotdeauna în bucătărie. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul podcastului de afaceri The Ventures.

„Vrei nu vrei, trebuie să bei o ceașcă de cafea”, spune el.

Unul dintre lucrurile pe care le caut mereu la sfârșitul interviului este observ dacă persoana dorește să ducă acea ceașcă goală înapoi în bucătărie. Cheia testului este că, dacă nu duci ceașca înapoi în bucătărie, atunci nu ești potrivit pentru companie. Poți să-ți dezvolți abilități, poți dobândi cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim este conceptul de: spăla-ți ceașca de cafea!”, a continuat el.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite