Care sunt hainele care protejează cel mai bine împotriva ultravioletelor. Studiul care demonstrează acest lucru

0
Publicat:

Hainele de culori închise, precum negru și bleumarinul protejează împotriva ultravioletelor, potrivit unui studiu făcut la Universitatea Cataluna din Barcelona.

razele ultraviolete sunt periculoase FOTO: Arhivă
razele ultraviolete sunt periculoase FOTO: Arhivă

Oamenii consideră că hainele de culoare închisă îi protejează de razele periculoase ale soarelui și din acest motiv aplică cremă doar pe zonele rămase descoperite ale pielii, potrivit dailymail.co.uk.

”Culoarea țesăturilor este un factor cu o influență considerabilă asupra protecției împotriva radiațiilor ultraviolete”, spune doctorul Ascension Riva, care a coordonat studiul.

Studiile au arătat că materialele cu  țesătură rară, precum bumbacul gros, au un factor de protecție împotriva ultravioletelor.

Cercetătorii au testat pe calculator gradele de protecție oferite de culorile galben, roșu și albastru și și-au dat seama că materialele de culoare închisă absorb mai bine razele ultraviolete. Albastrul închis oferea ce a mai bună protecție.

Specialiștii în cancerul de piele spun că oamenii pot testa gradul de protecție oferit de un articol vestimentar ținându-l la lumină, iar dacă prin el pătrund razele solare înseamnă că sunt expuși la ultraviolete.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite