Blugii ecologici, purtaţi şase luni de o altă persoană, se vând la licitaţie. FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aţi plăti 290 de euro pentru o pereche de jeans ecologici „îmblânzită“ timp de şase luni de o persoană special angajată ca să-i poarte zi de zi pentru ca materialul să fie mai puţin rigid? Ideea de afacere a fost pusă în practică în Marea Britanie, iar patronii ecologici nu mai fac faţă cererilor.

Compania Hiut, un brand de jeanşi din Marea Britanie, le oferă clienţilor ocazia de a licita o pereche de jeans ecologici „frăgeziţi“ în mod natural, de 50 de persoane angajate special pentru a purta pantalonii imediat după ce sunt fabricaţi, când materialul este rigid, ca de carton.

Jeanşii „pre-purtaţi“ sunt realizaţi dintr-un denim mai rezistent, de tip selvedge (cât mai pur, gros) şi bumbac organic, dar mai ales nu sunt spălaţi în timpul procesului de fabricaţie pentru a evita ca vopseaua să ajungă în reţeaua de canalizare şi să polueze diverse curgeri de apă, notează Daily Mail.

De asemenea, tehnica obişnuită de înmuiere a materialului implică şi substanţe cu potenţial toxic, în timp ce purtarea jeanşilor de o persoană duce la acelaşi rezultat, ce-i drept într-o perioadă mai lungă de timp. 

image

Prima tranşă de jeanşi ecologici, 100 de perechi, va fi scoasă la licitaţie azi, bineînţeles după ce pantalonii au fost spălaţi cu atenţie, după cum asigură David Hieatt, patronul companiei. Preţul unui model pentru bărbaţi, realizat din denim clasic, din bumbac organic, începe de la 165 de euro, în timp ce modelele fabricate din denim selvedge costă 290 de euro. Jeanşii pentru femei, deocamdată numai modelul skinny, costă aproximativ 158 de euro.

image

Pagina de Instagram a companiei este asaltată de cereri pentru blugi eco pre-purtaţi, însă la acest moment persoanele angajate pe post de „îmblânzitori“ de jeans abia încep să poarte pantalonii din cea de-a doua tranşă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite