4 semne care arată că șefii vor să te facă să îți dai demisia. Concedierea tacită, folosită de manageri ca să nu beneficiezi de compensații

0
Publicat:

Deși unii oameni ar prefera să fie concediați în loc să demisioneze, uneori managerii vor acționa într-un mod care te vor forța să demisionezi, o mișcare numită "concediere tacită". Șefii vor crea intenționat un mediu ostil pentru a te face să părăsești slujba din proprie inițiativă.

Cel mai bine este să nu demisionezi dacă ești într-o astfel de situație
Cel mai bine este să nu demisionezi dacă ești într-o astfel de situație foto 123 rf

Iată patru semne neplăcute că ești „concediat tacit”, potrivit yourtango.com.

Primești feedback negativ de la manager

Atunci când un manager încearcă să te concedieze tacit, îți va aduce critici negative în loc de unele constructive. Adesea, va refuza să ofere exemple care să îi susțină criticile, lăsându-te fără perspectivă, fără a avea idee cum să îți îmbunătățești activitatea. Acesta este un aspect major al concedierii tacite, din cauză că lipsa unui training sau a unei îndrumări adecvate face ca angajații să simtă că nu sunt suportați și apreciați, astfel încât ajung să demisioneze.

Sam DeMase, care se autointitulează "Prietenul carierei tale" pe TikTok, a explicat că șefii folosesc concedierea tacită ca modalitate de a evita plata compensațiilor sau a ajutorului de șomaj.

Ea sfătuiește persoanele aflate într-o astfel de situație să nu demisioneze, chiar dacă a rămâne la acel loc de muncă este o situație neplăcută.

Te simți exclus din proiecte și de la întâlniri

Dacă ești concediat tacit, superiorii vor începe să te îndepărteze de ceea ce se întâmplă la locul de muncă. Asta înseamnă că nu vei mai fi invitat la întâlniri, vei fi lăsat în afara rețelei de email-uri, iar managerul tău ar putea chiar să-ți anuleze întrevederile individuale.

Scopul de a te ține în afara buclei de la locul de muncă este de a te face să te simți izolat, ca și cum munca și contribuțiile tale nu sunt apreciate, astfel încât să demisionezi, fără ca managerul tău să fie nevoit să te concedieze direct.

Managerul tău te evită

Atunci când încerci să te angajezi într-o discuție cu șefii tăi despre motivul pentru care pare că ești împins către plecare, aceștia vor face orice pentru a redirecționa discuția, astfel încât să nu fie nevoiți să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

Ți se cere să îți ții evidența tuturor activităților

Managerul tău ar putea să-ți ceară să completezi un tabel de activitate detaliat al tuturor lucrurilor pe care le faci în mod obișnuit la locul de muncă.

Șeful ar putea să-ți spună că este o cale de colaborare și îmbunătățire sau un mod de a-ți împărtăși munca. Faptul că ești pus pe un Plan de Îmbunătățire a Performanței, sau PIP, este un indiciu că managerul tău nu este complet mulțumit de munca ta și vrea să urmărească ce faci.

Cum acționezi într-o astfel de situație

Dacă te afli în situația unei concedieri în tăcere, nu dispera.

DeMase sfătuiește persoanele aflate în acest mediu de lucru toxic să țină evidența a ceea ce se întâmplă și să abordeze situația în mod direct. Ea le spune oamenilor să nu demisioneze, indiferent cât de greu pare, pentru că exact asta vor ei să faci. Dacă demisionezi, nu vei putea primi compensații sau ajutor de șomaj, iar tu meriți să fii compensat pentru timpul și efortul pe care l-ai petrecut lucrând în acea poziție.

Este important să ai grijă de sănătatea ta mintală în orice situație de muncă stresantă, mai ales dacă locul tău de muncă a devenit un mediu ostil și izolant.

Ține minte că valoarea ta este legată de mult mai mult decât jobul pe care îl ai. Indiferent ce se întâmplă, vei ateriza în picioare, iar noi oportunități se vor ivi curând.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite