La ce putem folosi şampania rămasă după noaptea de Revelion, fără a face risipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marilyn Monroe ar fi avut obiceiul de a face baie în şampanie FOTO money.cnn.com
Marilyn Monroe ar fi avut obiceiul de a face baie în şampanie FOTO money.cnn.com

Şampania rămasă în sticlele desfăcute în noaptea de Revelion nu trebuie să ajungă neapărat în chiuvetă, înainte de aruncarea la gunoi a recipientelor, ci poate avea şi altfel de întrebuinţări pe lângă clasicul consum. Jurnaliştii de la CNN au prezentat trei moduri mai puţin cunoscute de folosire a şampaniei rămase după Revelion.

Tonic pentru faţă

Printre numeroasele zvonuri care circulă şi după 52 de ani moartea lui Marilyn Monroe se numără acela potrivit căruia starleta ar fi avut obiceiul de a face baie în şampanie. Mai exact, în conţinutul provenit de la 350 de sticle, pentru a profita de antioxidanţii din băutură. La mai bine de jumătate de secol de la decesul starletei, Michelle Phan, makeup artist de renume, recomandă folosirea şampaniei pe post de demachiant. Puneţi câteva picături de şampanie pe un şerveţel sau pe un disc demachiant şi ştergeţi toată faţa pentru a beneficia de efectul de tonifiere al licorii.

Pentru strălucirea pantofilor

Şampania poate fi folosită şi la îngrijirea pantofilor. Pontul vine de la Ola Berluti, creatoare de încălţăminte din Paris, care-şi îndeamnă clienţii să folosească şampanie la lustruirea pantofilor. Băutura îndepărtează grăsimea de pe pielea naturală şi contribuie la menţinerea culorii. 

sampanie pantofi  FOTO money.cnn.com

Şampanie în omletă

Deşi puţin dintre oameni şi-ar începe dimineţile cu un pahar de şampanie, există o modalitate chiar gustoasă de a folosi această licoare la micul dejun: în omletă. Potrivit bucătarului-şef David DiSalvo din New york, şampania folosită în locul laptelui la prepararea omletei o face mult mai pufoasă. Mai mult, specialistul în gastronomie recomandă şampania şi la prepararea sosurilor, a dressingurilor pentru salată, dar şi a deserturilor.

sampanie omleta FOTO money.cnn.com
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite