Google lansează statul în gaşcă pe internet

0
0

Google+, noua reţea de socializare lansată de Google, a pus mai multă presiune pe Facebook, după ce a anunţat recent o aplicaţie care le permite utilizatorilor să posteze clipuri pe care le pot viziona în grup, „Google+ hangouts“.

Aplicaţia funcţionează în strânsă legătură cuYouTube, site care aparţine tot Google, scrie presa internaţională. În subsolul fiecărui clip, prietenii pot posta propriile impresii şi pot forma grupuri de video chat.

„Google+ Hangout", permite formarea unor grupuri de până la zece persoane de videochat şi le dă posibilitatea utilizatorilor să urmărească aceleaşi materiale împreună cu prietenii lor din toată lumea.

Facebook are un parteneriat cu Skype pentru clipuri video, dar nu le poate permite utilizatorilor să urmărească împreună cu prietenii aceleaşi filmuleţe.

Mii de persoane au fost invitate să testeze Google+ de când a fost lansat, iar reprezentanţii motorului de căutare pe internet au fost nevoiţi luna trecută să anunţe că invitaţiile au fost blocate din cauza numărului foarte mare de cereri. Noua reţea socială este asemănătoare cu Facebook, permiţându-le oamenilor să-şi posteze fotografiile şi să ţină legătura cu prietenii, dar este conectată şi la celalte siteuri Google.

Principala diferenţă dintre cele două reţele este aceea că utilizatorii Google+ îşi pot grupa prietenii sau contactele în „cercuri", spre deosebire de Facebook, unde prietenii nu sunt clasificaţi în niciun fel, formând toţi un grup. Înainte de a lansa această reţea de socializare, Google a avut câteva proiecte care au eşuat, printre care Google Wave şi Google Buzz.

În momentul de faţă, Google+ are aproximativ 25 de milioane de utilizatori, cu toate că a fost lansat cu mai puţin de două luni în urmă. Facebook a făcut un milion de utilizatori abia la zece luni după ce a fost lansat, în 2004. 

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite