Gândeşte de două ori, postează o dată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cântăreaţa Antonia este o fană a pozelor de tip selfie FOTO Instagram
Cântăreaţa Antonia este o fană a pozelor de tip selfie FOTO Instagram

Deşi nu era nevoie de un studiu, ultimele date vin în confirmarea bănuielii majorităţii: cu cât postezi mai multe fotografii cu tine pe Facebook, cu atât rişti să-ţi periclitezi relaţiile cu cei din jurul tău.

Studiul nu face decât să confirme că excesele nu fac bine nimănui. Postarea exagerat de deasă a fotografiilor cu tine te tranformă într-o persoană displăcută de restul lumii.

„Asta pentru că oamenii, alţii în afara prietenilor foarte apropiaţi şi rudelor, nu pot relaţiona cu cei care postează constant imagini cu ei, din oră în oră”, explică doctorul David Houghton, autorul studiului realizat la universitatea Heriot-Watt, din Scoţia.

„Merită să-ţi aminteşti mereu că informaţia pe care o postezi pe Facebook va fi văzută de categorii diferite de oameni: parteneri, prieteni, familie colegi sau cunoştinţe. Iar fiecare grup are abordarea lui”, explică Hughton.

În cadrul studiului au fost evaluate mai multe tipuri de fotografii (autoportretele, prieteni, familie, evenimente, scene, obiecte şi animale) şi în acelaşi timp au fost analizate reacţiile venite din partea mai multor tipuri de relaţii (rude, prieteni, cunoştinţe, colegi sau prieteni de pe Facebook).

508 de participanţi au fost chestionaţi, iar concluziile au fost clare.

„Frecvenţa mărită a postării de imagini personale indică, pentru orice tip de public, un grad de intimitate scăzută”, spun rezultatele.

Nici promovarea sau obligarea prietenilor şi a rudelor să aprecieze branduri sau pagini nu este o cauză de succes, pentru că, se pare, nimănui nu-i place asta. Sfatul cercetătorilor? „Gândeşte de două ori, postează o dată!”. 

Un alt studiu recent, publicat de „The Telegraph”, arată că peste jumătate din adulţi, respectiv 51%, are obiceiul să posteze selfies (poze făcute de subiect), chiar dacă 29% nu ştiu că se numesc aşa. Potrivit cifrelor furnizate de cotidian, britanicii realizează în jur de 35 de milioane de selfies în fiecare lună.

Fenomenul a fost atât de popular anul acesta, încât se preconizează termenul „selfie” va fi inclus, în curând, în dicţionarul limbii engleze Oxford. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite