Fructe rare precum kiwi, smochin şi rodie, cultivate la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curmale cultivate de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Curmale cultivate de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de studenţii care au ales această specializare au reuşit să cultive curmali, kiwi, smochin şi rodie.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) şi-a deschis porţile pentru o experienţă „altfel“. Vizitatorii au avut ocazia să interacţioneze cu profesori, studenţi şi absolvenţi ai USAMV şi să deguste fructe din speciile pomicole noi (banana nordului, curmal dobrogean, kiwi, smochin şi rodie), soiuri adaptate şi dezvoltate, cu implicarea studenţilor, în centrul HORTINVEST, cel mai modern Centru de Cercetare pentru Studiul Calităţii Produselor Agroalimentare. Doritorii au vizitat livada plantată şi îngrijită de studenţi.

Decanul Facultăţii de Biotehnologii prof.univ.dr. Petruţa Cornea, a prezentat AMRITA, un produs tri-biotic, rezultat al colaborării USAMV cu Laboratoarele Medica/ProNatura şi ICECHIM. Acesta este obţinut printr-o tehnică specială de fermentare a polenului în culturi de Kombucha, ce imită procesele biologice prin care albinele produc păstura (bee bread), sparg stratul de exină şi intină al polenului, eliberând proteine, oligopeptide şi aminoacizi esenţiali, flavonoide, polifenoli, vitamine şi minerale benefice sănătăţii umane.

La eveniment au fost prezenţi studenţi şi absolvenţi cu produse tradiţionale româneşti de la idee, la producţie şi prezentarea comercială pe piaţă. Am avut ocazia să discutăm cu cei care au concretizat anii de studenţiei într-un proiect antreprenorial.

În contextul actual, în care siguranţa sanitara este pe primul loc, conducerea universităţii a luat toate măsurile pentru a continua, chiar şi în această perioadă, să susţină continuarea educaţiei. Această alegere susţine viziunea universităţii de a pregăti absolvenţi extraordinari care la rândul lor, vor duce mai departe şi vor susţine cercetarea, dezvoltarea şi inovarea în domeniul agronomic şi de medicină veterinară. A te ghida după aceste valori, reprezintă filozofia care stă la baza USAMV – să acţionezi responsabil, pentru a face lumea un loc mai bun.

Cursurile se desfăşoară on-line, laboratoarele şi lucrările practice au loc cu prezenţă fizică în cadrul fiecarei facultăţi, cazarea în cămine se face cu respectarea normelor de siguranţă impuse de Covid-19, cu limitarea numărului de persoane, verificarea temperaturii la intrare şi asigurarea materialelor dezinfectante necesare.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite