FOTO VIDEO Câini unici pentru stăpâni unici. Ideea care a convins zeci de mii de oameni să adopte maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pletosul Alaskan Collie, noua rasă canină inventată în Costa Rica FOTO www.sanjosevolando.com
Pletosul Alaskan Collie, noua rasă canină inventată în Costa Rica FOTO www.sanjosevolando.com

Organizaţia „Territorio de Zaguates/Teritoriul Maidanezilor“ din Costa Rica a găsit o metodă ingenioasă pentru rezolva problema câinilor fără stăpâni. După ce a fost identificat principalul motiv pentru care iubitorii de animale nu doreau să ia acasă un câine abandonat, a fost demarată o campanie publicitară care a crescut rata adopţiilor cu 1400%

Chiar dacă iubesc animalele, multe persoane preferă să-şi ia un câine de rasă, considerând că acesta este mult mai valoros decât o corcitură. Reprezentanţii organizaţiei „Territorio de Zaguates“ au conştientizat această percepţie negativă legată de rasele amestecate, care se găsesc în proporţie covârşitoare, de peste 94%, în adăposturile pentru câini din Costa Rica, situaţie similară şi în cazul câinilor comunitari din România.

Corcituri „înnobilate“

De aici s-a născut ideea ce avea să ducă la apariţia unor noi rase de câini, rase unice, cum au fost prezentate în cadrul campaniei publicitare care s-a desfăşurat timp de 45 de zile în Costa Rica şi i-a făcut pe mulţi să se îndrăgostească de corciturile „înnobilate“ în urma unor cercetări ştiinţifice.

image

Astfel, o echipă de experţi canini şi oameni de ştiinţă au făcut analize genetice maidanezilor selectaţi din adăposturile asociaţiei şi au reuşit să identifice rasele care transformă o corcitură într-o fiinţă unică, cu particularităţi speciale dobândite urmare a mixului din care s-a născut.

Aşa au primit o identitate câinii vagabonzi şi s-au „născut“ rase noi, precum Border Cockerul Coadă de Foc, rezultat al împerecherii dintre Border Collie, Cocker Spaniol şi Shetland Sheepdog, Zăpăcitul Terrier Schnauzer, Pletosul Alaskan Collie sau Dobernauzerul German Coadă Dolofană. 

Concursuri de frumuseţe pentru vedetele cu coadă 

După stabilirea noilor rase, un desenator a realizat 15 ilustraţii ale câinilor unici, iar afişele au fost răspândite în întreaga ţară. Maidanezii au ajuns vedete peste noapte, iar oamenii au fost încântaţi şi amuzaţi de ideea pusă în practică de ONG, ceea ce a făcut ca rata adopţiilor câinilor abandonaţi să crească rapid cu 1400% .

image

În cadrul campaniei au fost organizate expoziţii şi concursuri canine la care au fost prezentate „rasele unice“, la fel cum se întâmplă la marile evenimente dedicate însă raselor pure, s-au difuzat spoturi pe radio şi tv, s-au făcut emisiuni legate de această iniţiativă şi vedetele cu patru picioare au fost prezentate pe Facebook. De altfel, campania a a prins foarte bine şi pe reţelele sociale şi a adus sponsorizări pentru adăposturile de câini din partea a nenumărate companii.

Metoda originală a autorităţilor din Costa Rica pentru salvarea câinilor maidanezi

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite