FOTO Un nou stil de fotografie de nuntă: pozele subacvatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa şi John, unul dintre cuplurile care au acceptat provocarea de a face o şedinţă foto subacvatică FOTO http://delsolphotography.com/
Marissa şi John, unul dintre cuplurile care au acceptat provocarea de a face o şedinţă foto subacvatică FOTO http://delsolphotography.com/

Pozele subacvatice sunt noua tendinţă în materie de fotografii de nuntă. Sute de cupluri proaspăt căsătorite s-au încumetat până acum să facă scufundări de dragul unor imagini inedite. Iar şedinţele foto nu sunt lipsite de riscuri.

Stilul de fotografie a fost inspirat de şedinţele „Trash The Dress“, foarte populare în ultimii ani inclusiv în România. Ele se realizează după nuntă, în locaţii inedite, alese de miri împreună cu fotograful: pe o plajă, într-o poiană, într-o casă părăsită, la o fermă, pe un şantier etc.

Fotograful Matt Adcock, unul dintre iniţiatorii curentului de fotografii de nuntă subacvatice, a găsit în Peninsula Yucatán din Mexic câteva locaţii spectaculoase. Sute de cupluri i-au pozat până acum şi, pentru că şedinţele foto nu sunt lipsite de riscuri, Matt are o întreagă echipă care-i oferă ajutor şi formează împreună Del Sol Photography. Nu întâmplător sesiunea foto subacvatică a fost numită „Adam şi Eva“: la final, mirii mai curajoşi se dezbracă în apă de hainele festive.

„Sursa de inspiraţie au reprezentat-o miresele înotând sub apă (...). Cei care vor asemenea şedinţe foto sunt foarte deschişi în privinţa sexualităţii lor. Nu se jenează de formele pe care le au, au convingerea că nuditatea este un lucru extraordinar şi le place să fie expresivi. Să fii capabil să-ţi arăţi nuditatea şi să o amesteci cu iubirea şi cu arta este o formă de expresie. Am avut clienţi care au comandat fotografii pentru perete sau care nu s-au sfiit să le posteze pe Facebook“, a declarat Matt Adcock într-un interviu pentru publicaţia „The Huffington Post“. 

image
image

Foto

poza sub apa 1

În opinia fotografului, cea mai mare provocare este că mirii nu sunt modele şi nu au experienţă. Niciunul nu ştie să pozeze, aşa încât Matt Adcock trebuie să le dea indicaţii pas cu pas.

În majoritatea cazurilor, locaţia aleasă pentru şedinţa foto nu este periculoasă, dar chiar şi aşa, are întotdeauna o echipă de salvamari gata să intervină. „De multe ori ni se întâmplă să fim nevoiţi să lăsăm jos aparatul foto pentru a sări în ajutorul mireseicând crinolina se înfăşoară în jurul picioarelor“, povesteşte fotograful.

O problemă ar fi şi apele reci în care mirii sunt nevoiţi adeseori să intre. Echipa foto are însă o soluţie destul de eficientă: tequila.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite