FOTO Miracolele există! Cei mai mici nou-născuţi din lume s-au încăpăţânat să trăiască, deşi cântăreau cât un pachet de biscuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madelina Mann cântărea 280 de grame când s-a născut
Madelina Mann cântărea 280 de grame când s-a născut

Când au venit pe lume cântareau doar câteva sute de grame, iar medicii nu le dădeau nici cea mai mică şansă să trăiască. Este povestea a două fetiţe care s-au încăpăţânat să trăiască.

Madelina Mann cântărea 280 de grame când s-a născut. Ea a fost adusă pe lume în anul 1989, la Chicago. La vremea aceea, a fost considerata cel mai mic copil născut vreodată. Madeline are acum 22 de ani şi este studentă la psihologie. O altă fetiţă, Rumaisa Rahman, a cântărit la naştere cu 20 mai puţin decât Madelina Mann. Rumaisa are acum 7 ani şi este elevă în clasa I. Ea este încă considerată cel mai mic nou-născut din lume.

Cele două fetiţe au supravieţuit pentru că organele lor au fost suficient de dezvoltate. Ele s-au născut prin cezariană. În timpul sarcinilor, mamele au urmat un tratament cu steroizi, care să permită dezvoltarea rapidă a plămânilor micuţelor. Ele au depins însă de aparate timp de două luni şi au stat în spital nu mai puţin de patru luni, la terapie intensivă.

Acum, fetele sunt mai mici de înălţime decât este normal, potrivit Denver Post.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite