FOTO Cum să economiseşti spaţiu într-o garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traiul într-o locuinţă foarte mică poate da multe bătăi de cap, mai ales dacă ai o garderobă mare, dar chiar şi într-o garsonieră putem avea un trai confortabil dacăoptimizăm eficient spaţiul.

Dacă locuieşti într-o garsonieră şi ştii să foloseşti spaţiul cât mai ergonomic cu putinţă, vei avea suficient spaţiu pentru un birou, un loc de servit masa şi spaţii de depozitare pentru toate obiectele tale.

O garsonieră poate satisface toate nevoile unui trai confortabil şi poate rămâne, în acelaşi timp, o locuinţă aerisită şi luminoasă dacă foloseşti eficient spaţiul. Publicaţia americană „Business Insider” ne propune 15 soluţii de optimizare a spaţiului dintr-o locuinţă cu o suprafaţă mică:

1. Vopseşte pereţii albi şi agaţă pe unul din ei o oglindă, pentru a crea impresia de mai mult spaţiu.

2. Foloseşte cutii magnetice pentru condimente. Acestea au o bază magnetică şi stau pe un suport metalic vertical, fixat în perete. Astfel, vei salva spaţiu în bucătărie. 

3. Cumpără o noptieră mai mare, cu mai multe compartimente, şi aşaz-o lângă pat, astfel încât să o poţi folosi ca spaţiu pentru depozitare, ca masă, dar şi ca o barieră între spaţiul de odihnă şi restul casei.

4. Cumpără o lampă cu agăţătoare pentru a economisi spaţiul de pe podea.

5. Cumpără un pat cu lăzi de depozitare pentru pături, pilote şi perne.

6. Caută o măsuţă de cafea care are, de asemenea, spaţiu de depozitare şi eventual rotiţe, pentru a o putea muta cu uşurinţă prin cameră.

7. Aşază pe măsuţa de cafea o tablă sau o altă suprafaţă pe care poţi să scrii şi să ştergi, pentru a nu mai fi nevoie să atârni o astfel de tablă pe pereţi. 

8. Cumpără un taburet care este, totodată, şi o cutie pentru depozitare, ţi-ar putea oferi spaţiu extra.

9. Un toaster subţire, vertical şi un filtru de cafea care se agaţă de dulapurile din bucătărie te vor ajuta să economiseşti spaţiu în zona de gătit.

10. Cumpără un tocător care se poate pune deasupra chiuvetei.

11. Depozitează alimente precum cerealele în borcane atunci când cutiile originale sunt mai voluminoase. Borcanele au şi avatnajul că păstrează proaspete alimentele pentru mai mult timp.

12. Pune obiectele de bucătărie plate într-un organizator metalic plasat pe una dintre uşile mobilei de bucătărie.

13. Agaţă ustensilele de gătit (tigăi, spatule etc.) pe perete. 

14. Caută rafturi şi un birou de colţ. Adeseori, spaţiul din colţul unei camere rămâne nefolosit. Poţi crea o zonă de lucru într-un asemenea spaţiu.

15. Cumpără o canapea extensibilă, pe care să o poţi transforma într-un pat confortabil pentru oaspeţi.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite