FOTO Campionatul de cărat nevasta în spinare şi-a desemnat câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu din Finlanda a reuşit să iasă învingător la ediţia cu numărul 19 a Campionatului Mondial de Cărat Nevasta, competiţie care a avut loc în weekend, la Helsinki.

Bizarul concurs a strâns sâmbătă participanţi din douăsprezece ţări, printre care Japonia, SUA, Marea Britanie, Australia. Din totalul celor 36 de cupluri înscrise la start, Ville Parviainen a izbutit să termine sâmbătă cursa cu obstacole, pe o distanţă de 254 de metri, în doar 63.75 secunde, chiar dacă a alergat cât l-au ţinut puterile cu Janette Oksman în spinare. Ocupanţii locului întâi i-au depăşit cu doar o secundă pe competitorii din Marea Britanie, Rich Blake Smith şi Anna Marguerite Smith.

Regulile concursului sunt foarte stricte, iar cei care nu ţin cont de ele riscă descalificarea. Astfel, „soţia“ trebuie să aibă peste 17 ani şi să cântărească cel puţin 49 de kilograme. În ciuda titulaturii, participanţii nu trebuie să fie obligatoriu căsătoriţi, iar bărbaţii care iau parte la cursă pot împrumuta nevasta prietenului sau a vecinului dacă nu au o parteneră potrivită pentru a-şi dovedi rezistenţa.

image

FOTO seattlepi.com

Bărbatul îşi poate căra coechipera în diverse moduri, dar cel mai popular este ca femeia să stea atârnată cu capul în jos şi cu picioarele pe umerii cărătorului.

image

FOTO nbcnews.com

Campionatul de cărat neveste nu este singura întrecere ciudată organizată în Finlanda. Printre cele mai amuzante se numără partidele de fotbal în mlaştină sau aruncatul cu telefonul mobil. 

image

Ville Parviainen şi Janette Oksman, campionii mondiali. FOTO Reuters 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite