Femeile îmbrăcate sexy sunt mai fidele: cum şi de ce s-a schimbat radical mentalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hainele sexy le fac pe femei să pară mai inteligente şi mai fidele, potrivit unui studiu recent care le contrazice pe cele precedente care prezentau o conluzie opusă.

Potrivit cercetătorilor Rachael Worrell şi Alfredo Gaitan de la Universitatea din Bedfordshire, conducătorii studiului asupra vestimentaţiei femeilor, cercetarea arată că stereotipurile referitoare la femei s-ar putea schimba. Aceştia au arătat unui număr de 64 de studenţi cu vârste de 21 de ani, fotografii cu un fotomodel de 30 de ani care purta un top scurt, o geacă şi o fustă foarte scurtă, dar şi fotografii în care fotomodelul era îmbrăcat cu o fustă mai lungă şi cu un top care acoperea o mai mare suprafaţă a pielii.

În urma analizării fotografiilor, studenţii au catalogat fotomodelul drept inteligentă, fidelă, morală, cu personalitate, cu intenţia de a face sex şi cu un statut profesional recunoscut. Cercetătorii, ale căror concluzii au fost prezentate la conferinţa Societăţii Psihologice Britanice din Nottingham, au declarat: „Contrar predicţiilor noastre, îmbrăcămintea sexy a fost apreciată drept semn de inteligenţă şi de fidelitate”.

„S-au schimbat atât de mult atitudinile încât oamenii nu mai fac judecăţi de valoare negative pe baza rochiilor unei femei?”, a subliniat doctorul Gaitan. „Noi credem că mai există totuşi atitudini negative, dar poate că oamenii privesc acum cu ochi mai buni vestimentaţia sexy.”

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite