Femeile ignorate se tratează cu mărci scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamnele care se simt neglijate cheltuiesc mai mult pe branduri celebre pentru a fi remarcate.

Specialiştii de la universităţile Houston-Clear Lake şi Texas au ajuns la concluzia, după ce au studiat comportamentul mai multor femei, că reprezentantele sexului frumos care se simt ignorate în cercul lor de cunoştinţe caută să ajungă din nou în centrul atenţiei, cumpărându-şi haine scumpe de la firme celebre precum Prada Armani, Versace, Gucci sau Dior.

Cercetătorii americani au descoperit că, atunci când unei persoane îi sunt ameninţate sensul şi controlul existenţei, ea tinde să acţioneze într-un mod provocator cu scopul de a fi remarcată şi de a-şi recâştiga poziţia socială. Când o femeie se află în această situaţie, ea se va grăbi spre cele mai mari case de modă din lume, unde îşi va cheltui banii pe cele mai scumpe şi mai extravagante obiecte vestimentare, pentru a fi sigură că va capta atenţia celorlalţi, arată concluziile studiului. 

Respingerea are efect contrar

Nevoia de a face cumpărături scumpe apare numai în cazul femeilor care se simt ignorate, completează profesorii de la universităţile Houston-­Clear Lake şi Texas. În situaţiile mai grave, când persoanele se simt respinse de societate, ele acţionează total diferit: în loc să-şi epuizeze conturile pe haine de firmă, acestea preferă să îi ajute pe ceilalţi.

Cercetătorii americani au ajuns la aceste concluzii după ce au efectuat patru experimente. „Femeile care se simţeau neglijate se duceau la cumpărături şi alegeau de pe rafturi cele mai strălucitoare haine, neapărat de firmă, cu logoul cât mai la vedere. În schimb, cele care erau respinse de societate erau mai interesate de problemele celor din jur", au spus profesorii ­Jaehoon Lee şi L. Shrum.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite