Femeile de succes înşală mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puterea pe care o deţin în sălile de consiliu ale companiilor scade nivelul de moralitate al femeilor, au descoperit cercetătorii olandezi. Gradul de infidelitate creşte proporţional cu cel al funcţiei, nu numai la domnii cu poziţii înalte, ci şi la doamne. Femeile de succes care devin adultere nu se simt vinovate.

Nu doar bărbaţii puternici, care se bucură de funcţii înalte, se transformă în „prădători sexuali" şi sunt predispuşi la infidelitate. Contrar a ceea ce se ştia până acum, şi femeile de top, căsătorite, cu familie şi copii, sunt adep­tele relaţiilor extraconjugale, arată studii recente, citate de cotidianul britanic „The Daily Mail". O cercetare realizată la Universitatea Tilburg, din Olanda, relevă faptul că, în ultimii ani, tot mai multe femei de succes din lume îngroaşă rândurile adulterilor.

Citiţi şi:

De ce minţim? Psiholog: Cu cât minţi mai puţin, cu atât te transformi într-o persoană mai puternică

Aşa-numita „Femeie Alfa" - caracterizată de sociologi ca fiind o femeie puternică, independentă financiar şi care beneficiază de un post de conducere - este mai predispusă la infidelitate decât cea care nu se bucură de foarte mult succes în carieră.

Studiul făcut în Olanda evidenţiază că „Femeia Alfa" are tendinţa să‑şi folosească puterea pentru a seduce iubiţi tineri, aproape la fel de des cum se întâmplă şi în cazul bărbaţilor care conduc afaceri sau al politicienilor de succes. Potrivit psihologului olandez Joris Lammers, cel care a condus studiul, astăzi, spre deosebire de anii precedenţi, nu mai există o diferenţă notabilă între sexe dacă ne raportăm la infidelitatea persoanelor cu funcţii de conducere. În trecut, mai spune psihologul Lammers, femeile şi-au stăpânit dorinţa de a se abate de la regula fidelităţii în cuplu.

Deconectare după job

Legăturile femeilor de afaceri se rezumă uneori la flirturi, dar pot ajunge şi la relaţii amoroase de scurtă durată. Pentru ele, o aventură de-o noapte nu e cu nimic mai „imorală" decât o sesiune de shopping la Paris, o şedinţă la salonul de cosmetică sau un abonament la sala de fitness. 

În urma experimentului care a inclus chestionarea a peste 1.500 de persoane, s-a dovedit că poziţiile de putere şi respectul de sine sunt factorii principali care determină înclinaţia către infidelitate a unei persoane. „Cu cât creşte numărul femeilor care deţin funcţii importante, iar acestea sunt considerate egale cu bărbaţii, cu atât şi nivelul comportamentului negativ al acestora în familie este mai ridicat", a explicat Lammers, citat de „The Daily Mail". „Puterea pe care o deţin le sumbinează moralitatea şi creşte probabilitatea ca aceste persoane să‑şi asume riscurile infidelităţii", a mai spus profesorul.

Aceeaşi cercetare arată că, la fel ca şi omologii lor de gen masculin, femeile de succes care „calcă strâmb" nu se simt deloc vinovate sau ruşinate de asta. Nu au mustrări de conştiinţă, se cred invincibile şi văd relaţiile extraconjugale ca pe nişte simple deconectări după zilele pline şi obositoare petrecute la birou.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite