Femeia care a fost crescută de maimuţe, ca Tarzan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O britanică pretinde că şi-a trăit cea mai mare parte a copilăriei printre maimuţe, după ce fusese răpită şi abandonată în jungla columbiană la vârsta de 5 ani.

Marina Chapman a fost crescută timp de cinci ani de o familie de maimuţe din specia capucin. În cartea autobiografică pe care a publicat-o de curând, intitulată „Fata fără nume", femeia spune că a fost răpită în jurul vârstei de 5 ani de lângă familia cu care locuia în apropiere de Cúcuta, Columbia. „Pentru a obţine o răscumpărare, fără îndoială", explică britanica în carte motivul răpirii ei, potrivit cotidianului „The Telegraph".

Din informaţiile pe care le-a adunat, Marina a calculat că totul se întâmpla în primii ani ai războiului civil din Columbia, ceea ce ar însemna că s-a născut, cel mai probabil, în anul 1950 şi că ar avea 62 de ani acum. Din copilăria pe care a avut-o înainte de a ajunge în junglă îşi aminteşte doar o păpuşă neagră şi o mână mirosind a cloroform care i-a acoperit faţa.

A învăţat să vâneze

Ceva s-a întâmplat însă cu răpitorii, pentru că aceştia au abandonat-o pe Marina în jungla columbiană. Fata a învăţat să caute fructe de pădure, banane şi rădăcini de plante, dar şi să prindă păsări şi iepuri folosindu-se doar de mâini. O scorbură de copac i-a servit ca locuinţă în cei cinci ani petrecuţi în junglă.

Cum a fost posibil ca maimuţele să o accepte pe copilă în familia lor? Antonio Ramirez, un expert de la Agenţia pentru Mediu din Columbia, crede că povestea femeii este veridică. „Comportamentul social al maimuţelor este de aşa natură încât ele să accepte un om în familia lor, atâta vreme cât el nu este agresiv", a spus specialistul pentru acelaşi cotidian britanic. De altfel, Marina nu este primul copil adoptat de aceste primate.

image

Din junglă la bordel

Povestea femeii a continuat cu un alt eveniment cutremurător: după aproximativ cinci ani de trai în junglă, ea a fost găsită de mai mulţi vânători şi vândută apoi unui bordel din Cúcuta.Marina spune că nu a fost nevoită să se prostitueze, dar era bătută zilnic. A reuşit să fugă, însă a ajuns pe străzi, unde a trăit mai mulţi ani şi a fost arestată de nenumărate ori până când o familie columbiană a adoptat-o, dar numai pentru a o obliga să muncească de dimineaţa şi până seara.

Salvarea femeii a fost o altă familie, pe nume Eusse, care a ajutat-o să treacă peste traumele suferite. Odată cu adopţia, ea a „câştigat" cinci fraţi şi un nume: Marina Luz. Ea a trăit într-un cartier sărac din Bogota şi, mulţi ani mai târziu, a călătorit cu o familie în Marea Britanie, unde l-a cunoscut pe cel cu care avea să se căsătorească în 1977, bacteriologul John Chapman. Povestea despre viaţa sa i-a spus-o abia după căsătorie.

„Era neagră şi murdară"

Jurnaliştii cotidianului „The Telegraph" au verificat povestea femeii mergând în locurile prin care ar fi trecut: Cúcuta, Bogota şi jungla în care şi-ar fi petrecut copilăria. Carlos Velasquez, vărul adoptiv al Marinei Chap¬man, i-a susţinut povestea. „Era foarte mică şi a văzut maimuţele mâncând în mijlocul junglei. Pentru a rămâne în viaţă, ea le-a imitat şi a mâncat ce mâncau şi ele", a declarat el jurnaliştilor. Bărbatul a mai povestit că verişoara lui ar fi ajuns la un moment dat la marginea unui sat, dar locuitorii acestuia o alungau aruncând pietre în ea. După lăsarea serii, fata se strecura în sat şi fura resturi de alimente, pe care le ducea apoi în junglă. „Era neagră şi murdară, avea părul murdar şi unghii lungi", susţine Carlos. El îşi aminteşte că, deşi era mică de statură, Marina avea o forţă impresionantă şi se căţăra cu uşurinţă în copaci.

Una dintre cele două fiice ale Marinei, care şi-a ajutat mama să scrie romanul autobiografic, spune că a crescut cu poveştile mamei despre junglă. „Nu mi se părea nimic ciudat. Era doar mama care ne povestea viaţa ei", a declarat Vanessa James. Potrivit acesteia, mama ei va dona banii obţinuţi din vânzările cărţii unei organizaţii caritabile care are în grijă copii ai străzii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite