Felul cum dormiți arată cât de mult vă iubiți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îndrăgostiții dorm îmbrățisați, cu fața unul la celălalt
Îndrăgostiții dorm îmbrățisați, cu fața unul la celălalt

Obiceiurile nocturne ale partenerilor par lipsite de importanță în cuplu. Specialiștii spun însă că acestea sunt un indicator al relației.

Partenerii care dorm îmbrăţişaţi sunt, de regulă, la începutul relației amoroase, explică Joseph Messinger, scriitor şi psiholog belgian, specialist în comunicarea verbală și nonverbală, stabilit de mulţi ani în Franţa, autorul bestsellerului „Interpretarea gesturilor". Despre bărbații și femeile cărora le place să doarmă în brațele partenerii lor, specialistul spune că sunt imaturi și simt nevoia să fie protejați.


Poziția linguriței: imaturitate sau romantism
Atunci când femeile adorm îmbrățișându-și soții pe la spate, acest lucru trădează imaturitatea bărbaților. În cazul în care femeile sunt cele care sunt ținute în brațe de parteneri, acest lucru înseamnă că aceștia sunt îndrăgostiți și romantici.

Spate în spate: intimitate
Cuplurile care dorm spate în spate nu înseamnă, așa cum greșit se crede, că au adormit certate fiind sau că au avut discuții serioase înainte de culcare. Conform specialistului belgian, această poziție permite chiar un contact fizic între cei doi și reprezintă mai exact nevoia partenerilor de intimitate. Se întâmplă uneori ca unul dintre cei doi iubiți să aibă probleme pe care nu vrea sau pe care îi este greu să le împărtășească celuilalt.

Fiecare în colțul său: conflict
Psihologul Joseph Messinger spune că partenerii care adorm în câte o parte a patului au conflicte nerezolvate și că, chiar și în somn, refuză orice tip de comunicare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite