Dispozitivul controversat care îţi permite să mănânci oricât vrei, fără să te îngraşi. Unele persoane au slăbit chiar şi 45 de kg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele persoane care au folosit dispozitivul au reuşit să slăbească foarte mult/FOTO bodybydesignweightloss.com
Unele persoane care au folosit dispozitivul au reuşit să slăbească foarte mult/FOTO bodybydesignweightloss.com

În Marea Britanie a fost lansat un dizpozitiv ciudat, care are un efect deosebit pentru cei care vor să slăbească. Deşi mănâncă orice şi oricât vor, ei nu se îngraşă, ci pierd în greutate.

AspireAssist ajută la eliminarea hranei direct din stomac, prin intermediul unui tub conectat la o pungă de evacuare, scrie Daily Mail. Produsul a fost deja testat în Statele Unite, iar unii pacienţi obezi au reuşit să piardă astfel chiar şi 45 de kg. Dispozitivul este însă criticat, pentru că acesta este de fapt un echivalent al vomitatului la comandă, după îndoparea cu mâncare.

Cei care vor să folosească AspireAssist trebuie să facă mai întâi o operaţie de 15 minute, prin care un tub le este inserat în stomac. După ce tubul este fixat, ei pot conecta o mică pompă, care le va introduce apă în stomac. Apoi, apa şi hrana încă nedigerată sunt scoase din stomac, într-o punguţă ataşată pompei.

Dacă este folosită imediat după masă, pompa ajută la eliminarea unei treimi din mâncarea ingerată, înainte de digestie. Punga poate fi apoi golită în toaletă şi conectată din nou.

image

Gastroenterologul britanic Anthony Shonde spune că dispozitivul este foarte sigur şi la fel de eficient ca operaţiile de reducere a stomacului pe care le fac persoanele obeze. Chiar dacă poate să pară dezgustător, sistemul nu este vizibil, fiind bine ascuns sub haine. Este practic varianta inversă a unui sistem folosit de peste 20 de ani de medici, prin care ei hrănesc pacienţii care nu se pot alimenta normal.

Tam Fry, de la Forumul Naţional al Obezităţii, spune însă că invenţia permite oamenilor să mănânce ca porcii şi apoi să elimine mâncarea, ca şi când ar vomita la comandă.

Operaţia şi controlul ulterior costă echivalentul a 2.000 de lire sterline, în timp ce o operaţie pentru micşorarea stomacului costă peste 4.500 de lire. Dispozitivul îi ajută şi pe cei supraponderali, care nu au putut slăbi în urma dietelor urmate.

Medicii care susţin acest sistem vor să-l propună autorităţilor britanice, pentru a fi inclus în programul naţional de combatere a obezităţii, oferind astfel intervenţii decontate de stat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite