Dentist Holiday: Românul merge la stomatolog ca la magazin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii nu consideră că stomatologia este medicină, fapt pentru care, atunci când au probleme cu dinţii, tind să aleagă cabinetele stomatologice după preţ, nu după calitate.

In plus, sunt cazuri in care renunta la programarea la stomatolog pentru ca se suprapune cu cea de la coafor, desi multe probleme de sanatate sunt cauzate de infectiile din gura, explica doctorul Vitali Movradin, proprietarul Dentist Holiday.

Vitali Movradin are 10 ani de experienta ca medic stomatolog specializat in chirurgie maxilo-faciala, iar de anul trecut este si proprietarul clinicii Dentist Holiday care isi bazeaza business-ul pe turism dentar si pacienti din strainatate. Motivul? Strainii sunt educati si investesc in dantura lor, pe cand romanii apeleaza in mare parte la un cabinet stomatologic ca sa isi puna plombe.

"Problema romanului este ca stomatologia nu este considerata medicina. Sa stiti ca am avut situatii in care am fost sunati stiti, nu pot sa vin la programare ca se suprapune cu programarea de la manichiura sau de la coafura. E mai importanta manichiura sau coafura decat sanatatea orala. Din pacate este si demonstrat ca problemele de sanatate pornesc din gura. Chiar si problemele neinfectioase sunt cauzate de gura noastra", spune doctorul Movradin.

El subliniaza ca Asociatia Cardiologilor Americani a demonstrat ca 54% din problemele de sanatate ale lumii sunt cauzate de infectiile din gura, in special la varste tinere. "Ai o gura infecta, esti infect. Punct. Ai o gura curata, esti mai mult decat sanatos", puncteaza medicul.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite