De ce să angajezi femei într-o companie. Principalele avantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Bălan. FOTO www.wall-street.ro
Sorana Bălan. FOTO www.wall-street.ro

Femeile stau bine la capitolul comunicare, ştiu să asculte şi, astfel, să formeze o relaţie bună cu echipele, sunt perseverente în atingerea scopurilor şi pot să gestioneze mai multe proiecte în acelaşi timp, este de părere Sorana Bălan, director de resurse umane al Euroweb.

Ea incurajeaza companiile sa asigure un echilibru de gen in randul angajatilor.

"Femeile au abilitati de comunicare foarte bune si aici ma refer in special la abilitatea de a asculta, aspect deosebit de important in relatia cu echipa, dar si cu clientii. Femeile au capacitatea de a forma si dezvolta echipe in cadrul carora oamenii colaboreaza bine si devin pasionati de ceea ce fac, iar asta ii va face loiali companiei", a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Sorana Balan (foto stanga), director de resurse umane in cadrul furnizorului de servicii telecom pentru segmentul de business Euroweb.

Euroweb are in prezent 80 de angajati si dispune de centre operationale in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, care deservesc peste 1.000 de clienti din segmente precum: financiar-bancar, servicii, productie si telecomunicatii.

Dintre cei 80 de angajati, aproximativ 40% sunt femei, iar circa 60% dintre persoanele din management sunt, de asemenea, femei.

"Am ajuns la concluzia ca o pondere echilibrata intre femei si barbati este benefica pentru business si ca interactiunea functioneaza mult mai bine in grupuri mixte. Spun asta pentru ca de la barbati se asteapta in general sa priveasca latura obiectiva a oricarui proiect comun, sa fie mai rationali si logici, iar femeile vin sa completeze cu intuitia lor, cu abilitatea de a mentine si consolida relatiile dintre membrii echipei", a explicat Balan.

Potrivit acesteia, un alt punct forte al femeilor in mediul de business este ca sunt perseverente in atingerea unui anumit scop, chiar daca intampina obstacole si chiar daca rezultatul mult asteptat nu vine rapid.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite