Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani şi care ar putea fi calea spre nemurire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specia umană continuă să evolueze, aşa că apare întrebarea: cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani? Cercetătorii vorbesc despre schimbările din următoarea perioadă şi posibilitatea transferului memoriei umane la roboţi.

Având în vedere că în ultimii 130 de ani s-au produs schimbări în ceea ce priveşte înălţimea, se pare că urmaşii noştri vor fi ceva mai înalţi. Dacă în 1880, un bărbat american de statură medie măsura 170 centimetri, acum înălţimea a ajuns la 177,8 centimetri, scrie businessinsider.com.

Cât priveşte progresul tehnologiei, vor apărea numeroase dispozitive performante care să îmbunătăţească auzul, vederea, sănătatea şi multe altele. Chiar în zilele noastre există aparate auditive care permit înregistrarea sunetelor, generarea anumitor zgomote, existând chiar varianta premium cu telefon încorporat.

Un alt exemplu al progresului tehnologiei este noua descoperire a Universităţii din Oregon. O echipă de cercetători a inventat ochii bionici care îi ajută pe orbi să vadă. Dar, nu este imposibil să ne imaginăm că această tehnologie ar putea deveni un instrument pentru a vedea ceea ce în prezent considerăm invizibil, cum ar fi energiile de lumină, infraroşu şi raze X.

Nu numai aspectul nostru exterior se va schimba. Genele speciei umane vor evolua pentru a ne ajuta să supravieţuim. De exemplu, un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Oxford a descoperit un grup de copii infectaţi cu HIV, în Africa de Sud, care trăiesc o viaţă normală. Se pare că aceştia au o protecţie împotriva virusului HIV, care împiedică avansarea bolii.

Cu toate acestea, nici măcar viaţa pe planeta Marte nu ar putea declanşa cea mai aşteptată schimbare a evoluţiei umane în următorii 1.000 de ani: nemurirea. Calea către nemurire va cere oamenilor să-şi descarce memoria într-o maşină. Oamenii de ştiinţă din Italia şi China efectuează transplanturi de cap în rândul animalelor pentru a afla dacă este poisibil transferul conştiinţei de la un organism la altul. Ei susţin că următorul pas este transplantul de acest fel la oameni.

Orice s-ar întâmpla în următorii 1.000 de ani - fie că fuzionăm cu maşinăriile, fie că devenim una din ele - un lucru este sigur: rasa umană este în continuă schimbare. Şi, cu cât ne schimbăm şi ne îndepărtăm de Pământ, cu atât avem mai multe şanse de a împiedica dispariţia speciei umane.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite