Cum se fac bani frumoşi în Mexic: „închirierea” pântecelor a devenit afacere de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martha, una dintre cele patru surori Hernandez care se întreţin din meseria de mamă surogat. FOTO dailymail.co.uk/Francisco Palmas
Martha, una dintre cele patru surori Hernandez care se întreţin din meseria de mamă surogat. FOTO dailymail.co.uk/Francisco Palmas

Un stat din Mexic are un număr impresionant de rezidente fără loc de muncă, dar care câştigă sume exorbitante de pe urma vânzării copiilor.

Închirierea pântecelor a devenit o afacere de familie pentru surorile Hernandez din statul mexican Tabasco, unde mamele surogat sunt demult plătite cu bani grei, „industria” atingând suma de 115 milioane de euro pe an. Potrivit cotidianului Daily Mai, surorile câştigă, în doar nouă luni, din închirierea pântecelor, sume fabuloase care echivalează cu cele câştigate de fratele lor în 20 de ani.

Ele nu sunt doar simple purtătoare, hrănind bebeluşii după naştere timp de zece zile, timp în care creează şi legături emoţionale cu pruncii, fapt a cărui importanţă pentru dezvoltarea armonioasă ulterioară a copilului a fost demonstrată ştiinţific.  

Cele patru surori celibatare susţin însă că durerea prin care trec merită cu vârf şi îndesat fiecare bănuţ, într-o ţară în care singurele lor opţiuni ar fi prostituţia sau servirea într-un bar sau restaurant pentru sume de bani din care nu ar face decât să-şi hrănească şi să-şi îmbrace copiii biologici.

Clienţii sunt în general europeni „disperaţi” să aibă propriii lor copii, gata să le ofere acestor mame de împrumut sume pentru care oamenii de rând muncesc timp de 20 de ani. „Vecinii ne acuză că ne ocupăm de trafic de copii”, spune Martha, care este gravidă în luna a patra cu un copil „cumpărat” de un homosexual francez. „Dar suntem toate mame celibatare fără loc de muncă şi trebuie să avem grijă de viitorul nostru.”

Surorile Hernandez (foto jos, de la stânga la dreapta: Milagros, 30, Martha, 30, Paulina, 22 şi Maria, 27 de ani), sunt, în prezent, toate însărcinate cu prunci care urmează să crească într-un alt colţ de lume, la polul opus de Mexic.

surori hernandez mexic mame surogat

FOTO dailymail.co.uk/Francisco Palmas

Familia Hernandez este una matriarhală, bunica surorilor - Lourdes, în vârstă de 81 de ani - admiţând că îşi încurajează nepoatele să devină mame surogat pentru a câştiga cât mai mulţi bani.

Practica surorilor a început după ce Milagros a descoperit afacerea „Închiriază un pântec” în anul 2013, din vorbă în vorbă, „aşa cum se face totul aici în Tabasco”, statul sărăcit în care locuieşte împreună cu familia, şi unde comerţul este în floare. Decizia pe care aceasta a luat-o atunci a fost una pragmatică: familia Hernandez este numeroasă, toţi membrii familiei locuind în cartiere apropiate şi având situaţii financiare precare, astfel că toată familia trebuie să pună osul la treabă.

Iar dacă aceasta înseamnă să îşi închirieze pântecele sau să aibă alte joburi care să le aducă venituri pentru întreţinerea membrilor familiei, atunci nimeni nu se dă îndărăt, spune Milagros. Martha s-a decis să ia acelaşi drum numai după ce a câştigat primii 14.000 de euro de pe urma unei sarcini vândute. La scurt timp după, a devenit şi Maria mamă surogat, iar Paulina a realizat şi ea într-un final că îşi poate câştiga şi ea existenţa în aceeaşi manieră.

Totuşi, sumele pe care le câştigă cele patru surori sunt o nimica toată într-o industrie care se ridică la 115 milioane de euro pe an doar în statul Tabasco. Cea mai mare parte din aceşti bani merge însă la agenţii, care solicită 62.000 de euro pentru servicii şi plătesc femeile cu doar 13.000 de euro.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite