Cum să decorezi ouăle de Paşte – Cele mai bune vopsele naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se compară cu un castron plin cu ouă abia fierte şi cu culorile lor frumoase. Ouăle vopsite, decorate şi încondeiate prin metode naturale ne trezesc tuturor multe amintiri frumoase din copilărie, legate de Paşte.

În Joia Mare, spre exemplu, toată lumea ştie că se vopsesc ouăle, iar în anumite zone ale ţării noastre, gospodinele folosesc diverse trucuri pentru a colora ouăle, renunţând astfel la vopselele din comerţ. Aşa că ne-am gândit să îţi prezentăm astăzi cum să decorezi ouăle, folosind cele mai bune vopsele naturale.

Foloseşte ingrediente din bucătărie!

Poţi să decorezi ouăle folosind vopseluri naturale. Anul acesta, de exemplu, în loc să cumperi aceeaşi vopsea roşie din comerţ, încearcă să foloseşti anumite alimente sau legume din bucătăria ta pentru a colora natural ouăle.

De ce ai nevoie

• ouă de găină
• vopsea vegetală (vezi mai jos instrucţiunile)
• un dres vechi şi curat
• sfoară sau aţă mai groasă
• flori sau frunze de la diverse plante: mărar, pătrunjel, trifoi, rucola, rozmarin, leuştean, frunze de trandafir etc.

Instrucţiuni

Fierbi ouăle. Culegi şi alegi frunzele sau petalele pe care le vei folosi. Tai partea de sus a dresului, dacă este gen colant-pantalon. Prepari vopseaua vegetală şi o pui în boluri, în funcţie de culorile alese. Iei frunzele şi petalele dorite şi le aşezi pe ouăle fierte.

În timp ce le ţii fixate pe coajă, bagi oul pe dres, îl înveleşti bine şi legi dresul cu sfoară, astfel încât frunzele sau petalele să nu se mişte de pe ou. Legi bine fie cu aţă, fie cu benzi de elastic. Repeţi procedura cu toate ouăle. Le scufunzi în vopsea şi le laşi să stea aşa câteva minute.

Cu cât stau mai mult în vopseaua naturală, cu atât mai bine va prinde culoarea. Le scoţi apoi din vopsea şi din boluri şi le laşi să se usuce într-un carton de ouă. Când s-au uscat ouăle, tai dresul şi le scoţi din materialul textil. În zonele în care ai avut frunzele sau petalele, va rămâne modelul dorit de tine.

Află cum faci vopsea vegetală pe clickpoftabuna.ro!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite