Cum ne influenţează Mercur retrograd în această perioadă: „Vom fi ghidaţi să vindecăm bagajele emoţionale şi să rupem blocaje“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astrologul Maria Sârbu în studioul Adevărul Live
Astrologul Maria Sârbu în studioul Adevărul Live

Suntem într-o perioadă plină de aspecte astrologice şi de planete retrograde. Începând cu 18 Iunie s-a mai adăugat un retrograd şi până pe 12 Iulie, el, Mercur, va aduce predispoziţii sentimentale fiecărei zodii, spune astrologul Maria Sârbu.

Acest interval va fi orchestrat de emoţii şi frustrări. Energia pe care o vom resimţi va sublinia tot felul de paternuri şi de moşteniri de tipare din familie. Pentru fiecare zodie va fi subliniat un domeniu de viaţă care necesită ieşirea din frustrare şi din fragilitate. Vom fi ghidaţi în această vară să vindecăm bagajele emoţionale şi să închidem tot felul de cicluri, să rupem tot felul de blocaje.

Un aspect dintre cele mai importante va fi relaţionarea cu cei dragi şi nevoia de atenţie a fiecăruia, nevoia de a se simţi acceptat şi iubit.

Pe domeniul sănătăţii cel mai des vulnerabilizat va fi sistemul digestiv şi organele care asigură digestia, dar şi modul de alimentare sau calitatea alimentaţiei.

Astrologul Maria Sârbu explică modul în care Mercur retrograd va influenţa fiecare zodie în parte:

Berbec
La tine acasă se cer multe dialoguri şi multe schimbări. Impactul educaţiei şi tiparelor moştenite de la părinţi îţi pot încurca prezentul. Recomandarea astrologului este de a găsi metode de comunicare şi înţelegere care să dea energie, care să aducă un plus de mişcare şi să deblocheze energii care stau blocate în emoţionalul tău sau în casa ta. Ai nevoie de onestitate faţă de tine şi faţă de cei dragi, fragilitate afectivă şi nevoia de a te simţi iubit. Însă cel mai special aspect se referă la nevoia ta de energie maternă.

Taur
Dialogurile tale afective sunt necesare, dacă se poate, zi de zi. Ai o mare nevoie de confirmare a stabilităţii şi astfel poţi învăţa că schimbările prin care treci uneori nu sunt decât un mod de evoluţie. Apar frustrări intelectuale. Ai nevoie să înveţi ceea ce nu ai învăţat la timp şi să te faci ascultat sau auzit. Recomandarea astrologului este de a urma cursuri de dicţie, de istorie, de dezvoltare personală sau de a face o regresie care te va ajuta să înţelegi blocajul tău legat de trecut. Ai nevoie de iubire fraternă.

Gemeni
Discuţiile acestei perioade din viaţa ta sunt de ordin financiar, la fel şi inspiraţia. Ai nevoie să înveţi lucruri noi pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia financiară şi banii familiei. Concentrarea şi frustrările tale sunt despre bani. Important este să faci sau să stingi unele depozite pentru a debloca energia banilor tăi.

Rac
Cine să te înţeleagă dacă tu nu te înţelegi? Cine să te cunoască dacă tu nu te cunoşti, cine să te iubească dacă tu nu o faci. Ai multe de învăţat şi de deblocat în propria identitate. Este important să te apuci de cursuri de dezvoltare personală dar şi să ieşi din pasivitate. Apar revelaţii despre iubirea de sine şi despre ataşamentul faţă de suferinţă şi frustrare la care de asemenea trebuie să lucrezi.

Leu
Ai tu frustrările tale despre care nu ştie nimeni, dureri surde interioare care îţi mănâncă energia şi sănătatea. Trecutul de care te ţii atât de bine şi care te sabotează, tiparele vechi de gândire şi paternurile familiei tale care te-au ţinut şi te ţin pe loc. Ai nevoie de energie nouă şi de o revoluţie a identităţii tale. Bagajele emoţionale sunt subiecte nedigerate care îţi pot dărâma lumea interioară. Ai nevoie de un plus de stimă de sine şi de recunoştinţă.

Fecioară
Dialogurile tale despre trecut, prezent şi viitor au menirea de a te debloca. Ai nevoie să înveţi tehnici şi metode noi, actuale şi rupte de istoricele obiceiuri. Apar frustrări de ordin afectiv care îţi arată acum cât eşti de fragil, chiar dacă poţi controla foarte bine acest lucru. E mult prea mult efort pe care îl faci, când de fapt ai nevoie să redevii disponibil emoţional pe cât eşti de realist şi raţional. O revoluţie a valorilor familiale ţi se cere în această vară.

Balanţă
Perioadă de lecţii de personalitate care te vor frustra şi mai tare dacă nu ai găsit încă soluţia de a gestiona aceste emoţii. Trecutul plin de şantaj emoţional şi fragilitate îţi blochează multe domenii de viaţă. Bagajele afective şi blocajele din trecut se pot perpetua dacă nu vei răsturna carul cu totul şi nu vei învăţa acum să le gestionezi. Ai nevoie să construieşti familii şi valori noi; să scrii o altă istorie.

Scorpion
Dialogurile tale cu cei mai buni decât tine sunt foarte importante acum. Ai nevoie să înveţi şi ai nevoie de noi ghizi, noi mentori, noi profesori şi o nouă mentalitate. Trebuie să înveţi să treci de la fragilitate la succes şi de la istorie la cuceriri de noi teritorii. O perioadă ce poate fi o trambulină pentru viitorul tău.

Săgetător
Se impune să înveţi lucruri noi. În special ce poţi face pentru a nu te mai sabota şi pentru a putea să renaşti din cenuşa în care te afli acum. Totul depinde de tine, cum te vei redescoperi ca valori individuale şi emoţionale. Trecutul tău ţi-a adus fragilitate spiritului, acum ai nevoie de energia spirituală care să îl reîntărească. Iar dacă te întrebi de unde ai încă lucruri de vindecat, este vorba despre trecutul familiei, neamului tău la care încă mai sunt lucruri de reparat.

Capricorn
Pentru această vară ai de învăţat relaţionarea şi înţelegerea în cuplu. Ai nevoie să înveţi să asculţi şi să te faci ascultat. Poate nu vorbiţi aceeaşi limbaj, poate nu ai tonul potrivit, de aceea trebuie să dai o importanţă aparte şi să realizezi o bună înţelegere cu persoana iubită dar şi cu familia ei.Apar frustrări în cuplu. În plus, evită să repeţi modul de comunicare moştenit de la ai tăi sau să repeţi tiparul relaţiei lor.

Vărsător
Se impune să înveţi rutina. Deja de doi ani încoace şi, ca o concluzie de final de ciclu, iată ai nevoie să îţi construieşti metode şi rutină. Totul va decurge în următorii 7 ani în funcţie de puterea ta de acceptare a rutinei. Apar frustrări la serviciu. Ai nevoie să te simţi acceptat de colegi şi colege.

Peşti
Trecutul ţi-a blocat multe planuri, iar dacă te întrebi ce poţi face, atunci ai nevoie să oferi iubire copilului interior. Puterea lui a slăbit şi protestează în încercarea de a se face auzit. Ai nevoie să înveţi puterea afectivă mai departe de sacrificiu atunci când eşti şantajat emoţional. În plus, atât tu, cât şi copilul interior, aveţi nevoie de multă protecţie şi de iubire paternă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite