Virgil Niţulescu: Am câştigat procesul. Actualul concurs de la MNŢR se suspendă. Passima, interimar până în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voirgil Niţulescu / Foto MEDIAFAX
Voirgil Niţulescu / Foto MEDIAFAX

Virgil Niţulescu, fost manager al Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) şi câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în luna octombrie şi că speră ca viitorul ministru să finalizeze procedurile începute cu el de Corina Şuteu.

”Potrivit deciziei instanţei, concursul ilegal pentru postul de manager la Muzeul Naţional al Ţăranului Român a fost blocat. Decizia este executorie şi se aplică imediat (adică, de astăzi)”, a anunţat vineri Virgil Niţulescu.

”Am câştigat procesul. Actualul concurs se suspendă. Ministerul nu a apucat să afişeze câştigătorul pentru că nu aveau cum, sunt nişte proceduri de urmat, iar acum nu mai este cazul. Mă îndoiesc că vor avea o poziţie oficială legat de asta. Doamna Şuteu este plecată în America şi nimeni nu ia o decizie fără domnia sa”, a declarat Niţulescu pentru News.ro.

Virgil Niţulescu a mai precizat că Liliana Passima va rămâne manager interimar al MNŢR până în ianuarie şi speră ca viitorul ministru al Culturii să ia decizia corectă - ”să ia în calcul al doilea concurs, finalizând procedurile începute cu mine”.

Niciun reprezentant al Ministerului Culturii nu a putut fi contactat până la momentul publicării acestei ştiri.

Ministerul Culturii a organizat al treilea concurs de proiecte de management pe 2016 pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, după ce rezultatele primelor două au fost anulate în urma mai multor contestaţii.

Cercetătoarea Liliana Passima, directorul interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), a câştigat cel de-al treilea concurs de proiecte de management pentru instituţia muzeală, cu media 8,87.

Pe 16 august, cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită de ministrul Culturii director interimar al instituţiei muzeale, în condiţiile în care se încheiase perioada de interimat a lui Virgil Niţulescu. Mandatul Lilianei Passima a fost apoi prelungit.

Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată ”respins”.

Corina Şuteu a anunţat că, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru şefia MNŢR va fi reluat.

La primul concurs care a avut loc în luna aprilie a acestui an, câştigător a fost Vintilă Mihăilescu, însă el a fost anulat, în urma unei contestaţii formulate de Virgil Niţulescu, întrucat arhitectul Şerban Sturdza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a intentat proces Ministerului Culturii, după ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Ţăranului Român, pe care îl câştigase.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite