VIDEO "Păcătoasa Teodora" se arată pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentarul "Păcătoasa Teodora" a fost filmat la Mănăstirea Văratec în 2011
Documentarul "Păcătoasa Teodora" a fost filmat la Mănăstirea Văratec în 2011

Documentarul artistic "Păcătoasa Teodora", regizat de Anca Hirţe şi coprodus de Elefant Film împreună cu Les Films d'Ici (Franţa), va putea fi vizionat de pe 30 aprilie în cinematografele din ţară şi în spaţii neconvenţionale: galerii de artă, muzee, cluburi care sprijină evenimente culturale şi librării.

Premiera va avea loc la Cinema "Elvira Popesco" a Institutului Francez din Bucureşti, iar filmul va fi prezentat de psihologul Aurora Liiceanu.

Filmul este un martor discret la ritualul de călugărire al unei tinere de 28 de ani, Teodora. Atmosfera monastică este prezentată într-un spectacol de o frumuseţe specială, văzută prin ochii tinerei care alege să se rupă de lume, decizie care trebuie înţeleasă ca o poveste de dragoste pentru Domnul Iisus Hristos.  

,,Ritualul este dezvăluit în imagini neasemuit de bine gândite artistic (…). Aş putea spune că nu mi-am imaginat niciodată că un asemenea ritual poate fi atât de complex şi de puternic punctat în desfăşurarea sa”, scria psihologul Aurora Liiceanu după vizionarea filmului.

Cu puţine zile înaintea Sărbătorilor Pascale, documentarul prezintă  povestea unor oameni care îl găsesc pe Dumnezeu, alături de frumuseţea şi curăţenia unei vieţi trăite conştient la mănăstire.

Filmat în anul 2010 la Mănăstirea Văratec, filmul a avut premiera în anul 2011 la Festivalul de Film Astra (Sibiu). Documentarul a fost invitat în selecţia oficială a unoara dintre cele mai importante festivaluri de film - Cottbus (Germania), Aubagne (Franţa), Transilvania Film Festival (Cluj) - unde a fost distins cu premii, dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună Imagine la Festivalul de Film Documentar Astra (SIBIU 2011).

La ediţia Premiile Gopo 2012, "Păcătoasa Teodora" a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film Documentar al anului 2011.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite