VIDEO Interviurile FNT. Coregraful Răzvan Mazilu şi actriţa Alina Petrică, invitaţi la Adevărul LIVE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coregraful Răzvan Mazilu şi actriţa Alina Petrică sunt şi anul acesta prezenţi în studioul Adevărul LIVE, de la ora 11.00, de data aceasta cu un nou spectacol selecţionat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2017 - „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”, prezentat pe 22 octombrie la Teatrul Excelsior.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Ne aflăm în faţa unui spectacol aparte, a unui text special, greu de încadrat: este şi musical şi text contemporan incisiv, este parabola despre viaţă şi moarte şi e spectacol-concert. Pe scurt, e un spectacol de teatru.

„Complex, şocant, hazos, dramatic, plin de emoţie. Cred că teribila încărcătură emoţională şi amestecul special de tragic şi comic m-au atras şi m-au sedus. Şi mixul neaşteptat, eclectic, de muzică sacră cu hituri pop-rock. La prima citire, pare un text care se adresează tinerilor, adolescenţilor. De fapt, în el ne putem regăsi noi toţi, oameni obişnuiţi oglindiţi în povestea unor tinere obişnuite, aflate în faţa miracolului vieţii, de-a lungul unei zile aparent obişnuite, dar plină de surprize, de revelaţii”, spune Răzvan Mazilu despre spectacolul său.

Din distribuţie fac parte tinere actriţe pe care coregraful le cunoaşte, unele dintre ele nefiind la prima colaborare cu acesta: Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Puşcatu şi Ana Bianca Popescu. Partea sonoră a spectacolului este asigurată de o „orchestră” formată din câţiva muzicieni, printre care pianista Adina Cocargeanu, Dana Georgescu la bass, Imola Tamás la percuţie şi Andreea Archip la pian.

„Orla (Alina Petrică) e ca un înger pur, care îşi caută plăcerea în lumea profană, căci în adâncul ei ştie că boala o va ajunge din urmă şi îi va răpi din nou bucuriile vieţii. Pielea sa rece şi palidă, glasul subţire şi timid şi fâstâceala de copilă o dau de gol”, scrie criticul Oana Bogzaru.

„Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” e un hibrid alcătuit din muzică, dans şi teatru, la care se adaugă imagini puternice, culori nebune, emoţii contradictorii, preconcepţii total desfiinţate şi multă libertate din care se nasc drumuri necunoscute şi acea magie inefabilă a tinereţii.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite