VIDEO Interviurile FNT. George Albert Costea, patru roluri în trei spectacole, la Festivalul Naţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul George Albert Costea este unul dintre privilegiaţii ediţiei de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru, fiind distribuit în trei spectacole, în care interpretează patru roluri, unul dintre acestea fiind un one-man-show coregrafic.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

„Dorian”, în regia şi coregrafia Oanei Răsuceanu, este un spectacol care se construieşte plecând de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică şi de imposibil de ocolit: sfârşitul lumii va veni în 24 de ore. La ora 8.00. Spectacolul produs de Ana Agopian a avut două reprezentaţii, pe 22 şi 23 octombrie, la Teatrul Odeon, Sala Studio.

Un alt spectacol în care are o apariţie memorabilă este „Deşteptarea primăverii”, regizat de Vlad Cristache la Teatrul Mic. Aici, în cele două reprezentaţii din 20 şi 21 octombrie, George Albert Costea a fost, pe rând, Moritz Stiefel şi Otto, făcând schimb de roluri cu Rareş Florin Stoica.

Cel de-a treilea spectacol în care poate fi văzut la FNT este „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, montat de Radu Afrim la Naţionalul craiovean, care va avea reprezentaţie pe 29 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, Sala Mare.

Radu Afrim inventează o lume-show, de cabaret care nu ascunde însă drama fiecăruia dintre protagonişti. Lumea pensionarilor Constantin şi Tamara, a copiiilor de cartier Raluca, Claude şi Cala, a şoferului de taxi Juvete, văduv, care de abia acum îşi descoperă propriul copil, a gravidei, a prostituatei, a tânărului gay iritat de jocul dublu al iubitului său, a învăţătorului terorist de altădată care astăzi face box – lumea celor astfel confruntaţi cu violenţa şi cu moartea  îi determină să redevină, măcar pentru o clipă, sinceri, să spună ceea ce gândesc cu adevărat, să gândească cu voce tare însăşi viaţa.

George Albert Costea s-a născut pe 14 mai 1984. A făcut parte din trupa de teatru a Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr". A urmat cursurile Facultăţii de Teatru, UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa prof. Univ. Dr. Adriana Popovici, grupa prof. Asoc. Liviu Lucaci şi Mirela Gorea. După absolvire a ajuns la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Prima experienţă a fost rolul din "Odysseia". 

De atunci, au urmat numeroase roluri în spectacole de teatru, printre care C.E.O. de Stieg Larsson, regia Andreea Vulpe (2010), „Cinci Rendez-Vous-uri mortale”, text şi regie Liviu Lucaci, „Un cuplu ciudat” de Neil Simon, la Teatrul "George Ciprian" din Buzău, „Vremea dragostei, vremea morţii”, regia Catinca Drăgănescu, „Romanţioşii”, de Edmond Rostand, în regia lui Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, „Apocalipsa după Shakespeare”, regia Janusz Wisniewski, sau „Rinocerii”, de Eugène Ionesco, regia Robert Wilson.

În 2016, a fost nominalizat la Premiul pentru “Cel mai bun actor în rol secundar” (alături de Marius Manole şi Konstantin Keidel)  în cadrul Galei UNITER de la Oradea.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite