Uşi deschise pentru toţi la Teatrul Naţional din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Biloxi Blues", pus în scenă de Mircea Rusu cu studenţii de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (UNATC) va avea premiera mâine seară la Sala Atelier

Lansat în urmă cu cinci ani, programul „Uşi deschise pentru toţi" se adresează, în premieră la TNB, experimentului tânăr căruia, în viitoarea configuraţie a Naţionalului bucureştean, îi va fi dedicată una din cele şase săli ale sale, se arată într-un comunicat al instituţiei. Până la inaugurarea respectivei săli, însă, „Biloxi Blues" se va juca la Sala Atelier.

Programul „Uşi deschise pentru toţi" îşi propune sprijinirea tinerilor dramaturgi, regizori şi actori.
Distribuţia spectacolului este alcătuită din absolvenţi ai UNATC, clasa de actorie prof. Mircea Rusu, printre care Liviu Romanescu, Daniel Hara, Dragoş Dumitru, Valentin Paraschivu, Corneliu Ulici/Armand Utma, Alin Popa, Andrei Seuşan/ Mihai Munteniţă, Iuliana Călinescu, Ioana Mărcoiu. Lighting design: Nicolae Tănase.

Textul lui Neil Simon a cunoscut unul dintre cele mai răsunătoare succese de public de pe Broadway, iar autorul său, dramaturgul fiind unul dintre cei mai jucaţi şi mai premiaţi din teatrul american contemporan. O poveste despre maturizare, armată, dragoste, sexualitate, despre viaţă, cu constrângerile şi prejudecăţile ei, „Biloxi Blues" este o provocare atât pentru spectatori, cât şi pentru actori.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite