Un tandem artistic… la înălţime: Lucian Muntean şi Dalina Bădescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 2 noiembrie, orele 18.00, are loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor Dalina Bădescu şi Lucian Muntean, „Pământul de sus/Hărţi imaginare“, la Galeria Dialog. Curatori expoziţie: Ruxandra Garofeanu şi Pavel Şuşară. Adresa Galeria Dialog: Strada Chiristigiilor 11-13, Bucureşti, Parc Obor (Primăria Sectorului 2).

„În perioada 2 noiembrie 2016 – 9 ianuarie 2017 Galeria de artă Dialog din incinta Primăriei Sectorului 2 vă invită la o dublă expoziţie, ce prilejuieşte o perspectivă peisagistică inedită, şi anume cea aeriană.

Lucian Muntean, cu suita sa de “Hărţi imaginare” şi Dalina Bădescu, cu seria de lucrări sub titulatura “Pământul, de sus”, vă propun o incursiune plină de expresivitate şi o manieră originală de a redescoperi peisajul.

Abordarea ambilor artişti este vădit tributară profesiei lor de bază; astfel, Lucian Muntean, geolog de formaţie şi pasionat de cartografie, a fost dintotdeauna fascinat de hărţi, după propriile mărturisiri. În aceste condiţii, translaţia de la harta ca obiect la harta ca proiecţie a trăirilor şi aspiraţiilor umane, la modul general, şi a perspectivei artistului, în mod particular, devine absolut firească.

În cazul Dalinei Bădescu, inginer cartograf de profesie, pictura este o extensie a analizei spaţiale, “un pretext al studiului spaţiului şi al distribuţiei culorii în plan”, după cum ea însăşi o defineşte. Pornind de la peisaje uneori reale, alteori imaginare, Dalina Bădescu se complace în spontaneitatea ludică de a redistribui culori şi texturi, ce recompun în ultimă instanţă - şi în mod neaşteptat - întregul peisaj ce ne înconjoară.

Expoziţia celor doi tineri artişti îi are drept curatori pe Ruxandra Garofeanu şi Pavel Şuşară şi propune tuturor iubitorilor de frumos două voci narative distincte, dar care se completează perfect, un tandem în care spaţiul este restructurat conform unor operatori logici şi, totodată, restilizat în acord cu viziuni plastice care nu exclud lirismul“, susţin organizatorii.

Expoziţia este deschisă zilnic între orele 10-18, intrarea fiind gratuită.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite