Ultimele aplauze pentru Stela Popescu. Actriţa, înmormântată cu onoruri militare la Mănăstirea Cernica VIDEO
0Actriţa Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare lângă soţul ei, Puiu Maximilian, la Cimitirul Cernica. Sute de oameni au participat la ceremonia funerară şi şi-au luat rămas bun de la actriţă.
Actorul Alexandru Arşinel a rostit un discurs emoţionant în cadrul slujbei de înmormântare, printre lacrimi.
Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul“ a onorat-o pe actriţă cu salve de artilerie.
Între personalităţile care au fost prezente la ceremonia funerară s-au numărat Alexandru Arşinel, Aurelian Temişan, Vasile Muraru, precum şi primul soţ al artistei, actorul şi regizorul Dan Puican, dar şi fostul fotbalist Rică Răducanu.
Sicriul cu trupul actriţei a părăsit duminică dimineaţă Teatrul "Constantin Tănase", în aplauzele celor care au iubit-o pe mare artistă.
Alexandru Arşinel a ajuns printre primii la teatru. Pe coroana trimisă de el e scris: „Eu te plâng…poporul te plânge, Stela mea”.
"Nu ne vom despărţi niciodată, nu ne vom spune la revedere", a spus Arşinel, cu vocea stinsă şi cu ochii în lacrimi.
Sute de oameni şi-au luat rămas bun de la actriţă şi la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde a fost depus trupul neînsufleţit al artistei, în foaierul Sălii Savoy, începând de vineri după-amiază şi până duminică dimineaţă, când a fost dus la Cernica.
Cei care au venit să o vadă pentru ultima dată pe Stela Popescu au umplut foaierul Teatrului "Constantin Tănase" cu buchete de flori şi zeci de coroane. Printre aceştia s-au numărat Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Corina Chiriac, Ştefan Bănică jr., Emilia Popescu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Victor Yila, Laurenţiu Damian, Mitică Popescu.
Coroane au fost trimise din partea Preşedinţiei, Senat, Guvern, dar şi de Casa Regală.
Corina Chiriac a izbucnit în lacrimi la ieşirea din foaierul Sălii Savoy a teatrului, vineri, după ce şi-a luat rămas bun de la Stela Popescu. Ea a povestit că în 1982, când locuia într-un apartament aflat vizavi de radioteleviziune, a auzit-o pe actriţă strigând-o din stradă. Aceasta a invitat-o să lucreze împreună la Grădina Boemă.
„Aşa am început o colaborare de 10 ani cu ea, Sandu Arşinel, Puiu Maximilian şi toată echipa lor. Cu Biţu Fălticineanu, cu Sile Dinicu, care era pianistul şi directorul orchestrei de la Grădina Boemă. Au fost ani extraordinari. Îmi pare rău că voi sunteţi prea tineri ca să ne fi văzut pe atunci. Cât eram de extraordinari cu toţii! Stela începea să facă celebrele travestiuri cu Arşinel, acele momente unice, fabuloase. Textele lui Puişor erau pline de şopârle, muzica era foarte bună a maestrului Veselovski”, a spus Corina Chiriac.
„Odată cu Stela şi odată cu ceillalti colegi ai mei, se duce o epocă lungă şi frumoasă care nu e numai a tinereţii mele, este a unei epoci pe care noi am trăit-o altfel decât o vedeţi voi. Ea nu a fost nici aşa de neagră, nici aşa de roz. A fost doar tinereţea noastră”, a mai spus artista, izbucnind în plâns.
Aurelian Temişan i-a adus un ultim omagiu Selei Popescu alături de soţia lui, actriţa Monica Davidescu.
„Ne rămân amintirile şi toate momentele vesele din ultimii 50 de ani. Mi-o amintesc sfătuitoare, veselă, mămoasă, plină de umor, plină de poveţe. Eu mă laud cu doar câteva sute de spectacole pe care le-am avut împreună şi am avut ce să învăţ şi de la ea şi de la Sandu Arşinel. Nu exista dată să ne vedem şi să nu ne pupăm. Cred că acum vreo patru luni m-am văzut cu ea ultima oară. Era aşa cum o ştim de o viaţă, energică, zâmbitoare, şi cu câte un sfat, o glumă. Mi-e dor să îi mai spun mamă, cum i-am spus în filme”, a spus Aurelian Temişan, cu lacrimi în ochi.
Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.
Putea fi salvată Stela Popescu?