„Tipografic Majuscul“, de Gianina Cărbunariu a fost desemnat cel mai bun spectacol la Excelsior Teen-Fest

0
0
FOTO Teatrul Odeon
FOTO Teatrul Odeon

„Tipografic Majuscul“, de Gianina Cărbunariu, a fost desemnat cel mai bun spectacol de teatru la prima ediţie a Excelsior Teen-Fest, un festival care s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, în Bucureşti.

 Prima ediţie a festivalului Excelsior Teen-Fest, găzduită de Teatrul Excelsior din Bucureşti, s-a încheiat vineri, cu premiera spectacolului "Thomas Sawyer", o dramatizare după "Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark Twain, în regia lui Horia Suru.

Pe lângă funcţia educaţională, Excelsior Teen-Fest a avut şi un caracter competiţional.

Spectacolele au fost jurizate de criticii de teatru Monica Andronescu şi Mircea Morariu şi de directorul artistic adjunct al Prague Youth Theatre, Rebecca Humphries. Alături de aceştia, Excelsior Teen-Fest a avut un juriu al adolescenţilor, format din şase elevi de la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Capitală, care a oferit un premiu special.

Spectacolele aflate în competiţie au fost "Chip de foc", de Vlad Cristache, "Amintiri din epoca de şcoală", de Radu Apostol, "Vicleniile lui Scapino", de Alexandru Mâzgăreanu, "O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii", de Vlad Massaci, "Coro Nero", de Veronica şi Cătălin Pătru, "La ţigănci", de Andrei şi Andreea Grosu, "Tipografic Majuscul", de Gianina Cărbunariu, "Flori pentru Algernon", de Iulia Colan, "ActOrchestra, creaţie colectivă", de Horia Suru, "Profu' de religie", de Bobi Pricop, şi "Numele", de Vlad Cristache.

Cel mai bun spectacol din competiţia acestui festival a fost ales "Tipografic Majuscul", de Gianina Cărbunariu, o coproducţie dramAcum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia, în parteneriat cu Teatrul Odeon, parte din proiectul european "Vieţi paralele - Secolul 20 văzut prin ochii Poliţiei Secrete". Din distribuţie fac parte Cătălina Mustaţă, Alexandru Potocean,Gabriel Răuţă, Mihai Smarandache şi Silvian Vâlcu.

Premiul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Bobi Pricop, pentru spectacolul "Profu' de religie", produs de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, premiul pentru cel mai bun actor a mers la Vlad Bîrzanu, pentru rolul Christopher Boone din spectacolul "O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii", în regia lui Vlad Massaci, produs de Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu-Vâlcea, iar premiul pentru cea mai bună scenografie i-a fost acordat lui Vladimir Turturica, pentru spectacolul "La ţigănci", de Andrei şi Andreea Grosu, produs de Unteatru din Bucureşti.

Juriul format din adolescenţi a oferit premiul special actriţei Iulia Colan, pentru rolul din spectacolul "Flori pentru Algernon", de Iulia Colan, produs de Teatrul Act din Capitală.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite