Tim Robbins, la Bucureşti:  „Am vrut să fiu regizor de teatru ca Andrei Şerban, pe care l-am întâlnit în Statele Unite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Robbins, la conferinţa de la Teatrul de Comedie   FOTOGRAFII: David Muntean
Tim Robbins, la conferinţa de la Teatrul de Comedie   FOTOGRAFII: David Muntean

De la Sibiu, actorul Tim Robbins a venit la Bucureşti, unde spectacolul său, ”Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, cu actori californieni, va avea reprezentaţii la Teatrul de Comedie din Bucureşti miercuri, joi şi vineri. Spectacolul va fi jucat în limba engleză, fiind supratitrat în limba română.

Actorul Tim Robbins a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, care a avut loc la Teatrul de Comedie, unde va fi reprezentat spectacolul regizat de el ”Visul unei nopţi de vară”, de ce ales să devină regizor de teatru.

Tim Robbins a vorbit la Teatrul de Comedie despre faptul că a fost pasionat de teatru întotdeauna şi că a fost visul său din copilărie să devină regizor de teatru. "M-a influenţat şi faptul că l-am văzut pe Andrei Şerban, montând în Statele Unite. A face teatru înseamnă a căuta un sens dincolo de aparentul succes. Nu mă interesează succesul blockbusterelor, al filmelor de mare succes care ajung la un milion de oameni şi nu spun nimic. Prefer să ajung la o sută de oameni, cu un spectacol de teatru, însă mesajul meu să fie înţeles", a spus Tim Robbins. 

Spectacolul ”Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, va avea reprezentaţii la Teatrul de Comedie din Bucureşti miercuri, joi şi vineri.

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”. Câştigător al Oscarului şi al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” şi „Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producţia de succes „Cradle Will Rock” iar    lung-metrajul „Dead Man Walking”, scris şi produs de Tim Robbins, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim  Academy Award pentru cea mai bună actriţă pentru Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film  de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Tim Robbins  FOTO David Muntean

Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.
Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenţionale şi reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificaţie a scenei ca spaţiu al comuniunii sacre, transmiţând publicului mereu  un mesaj îndrăzneţ, original şi ferm.

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopţi de vară,  va recrea o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantaţii, cu îndrăgostiţi fermecaţi şi descântaţi, o lume în care până şi Crăiasa Zânelor se îndrăgosteşte de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaş de zburdălniciile  unei nopţi de la jumătatea verii.
Treisprezece actori ai  The Actors’ Gang, împreună cu regizorul  Tim Robbins şi Co-Directorul Artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hăţişurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică şi cu o abordare captivantă a realităţii şi a magiei limbajului original.

”Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă şi înşelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos şi confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă şi sălbatic de amuzantă.” (Tim Robbins)

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli,  Adam Ferguson,   Ali Grusell,   Lee Hanson,  Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden,   Mary Eileen O’Donnell, Molly Mignon O’Neill, Monica Quinn,  Pedro Shanahan,  Bob Turton, Sabra Williams,  Jillian F. Yim. 

Echipa de creaţie este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinge (asistent de regie), Dave Robbins (ilustraţie muzicală), Bosco Flanagan (light design) şi Erhard Steifel (măşti). Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins şi Mikala Schmitz.
O producţie Actors’ Gang  în colaborare cu  Change Performing Arts. Spectacolul se joacă în limba engleză cu  supratitrare în limba română.
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite