Târgul de Carte Gaudeamus: „Acasă, în Europa“. Uniunea Europeană este invitata acestei ediţii a salonului de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul Internaţional „Gaudeamus - Carte de Învăţătură“ va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 24, a fost iniţiat şi este organizat anual de Radio România.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Palmaresul celor peste două decenii numără 102 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediţia curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România în postura de lider naţional în domeniu, potrivit informa'ţiilor oferite de organizatori, într-o conferinţă de presă.

conferinta de presa Gaudeamus 2017

Vişniec, preşedinte de onoare

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România. „Acasă, în Europa”, la standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive – dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiaţi în Europa, ateliere – adresate atât adulţilor, cât şi celor mai tineri cititori.
Preşedintele de onoare al ediţiei va fi binecunoscutul scriitor şi jurnalist Matei Vişniec.

Ce  propune Gaudeamus 2017:

- aproximativ 300 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră; - peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al Invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co - Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă” – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.
Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.
Ca şi la ediţiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial -educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea şi în acest an câteva premii extrem de atractive:
 10 eBook reader,;  9 vouchere în valoare de 300 de lei;  pachete de accesorii pentru echipamente multimedia;  3 vouchere foto-carte, în valoare de câte 139 lei.
Ziarul târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de către o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.
Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15.00, astfel: - Trofeele Gaudeamus(decernate pentru trei dintre expozanţi) şi Cea mai râvnită carte a târgului (premii acordate pe baza Votului Publicului) - Trofeul Presei „Mircea Sântimbreanu”, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online (premii acordate pe baza Votului Publicului) şi agenţii de presă (pe baza monitorizării efectuate de Agenţia de presă Rador) – decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului - Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat finanţării totale sau parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale - Premiile pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordate pentru doi traducători, în şi din limba română - Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg - Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.


 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite