Suedia va fi ţara invitată de onoare la Bookfest 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din peisajul nostru cultural
Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din peisajul nostru cultural

Suedia este oaspetele de onoare al ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, ce va avea loc la Romexpo, în perioada 24-28 mai: „Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forţă ai peisajului cultural actual”, a declarat Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

„Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forţă ai peisajului cultural actual şi sper ca publicul să se bucure de expresivitatea şi prospeţimea aduse de Invitatul de Onoare al acestei ediţii Bookfest, ” a spus Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, oraganizatorul Bookfest.

• Sub sloganul „Sweden: Creating Stories”, 9 oaspeţi suedezi de primă mărime vor sosi la Bookfest: scriitori, ilustratori, editori şi manageri culturali.
• Peste 20 de evenimente în programul ţării invitate, cu un accent special pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.
• „Suntem foarte bucuroşi că Suedia este ţară invitată de onoare în acest an la Bookfest!  Le vom oferi românilor de toate vârstele gustul literaturii şi societăţii suedeze în cadrul celor peste 20 de evenimente interactive şi informative pe care le pregătim” (Excelenţa Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România).
• Ficţiunea suedeză contemporană se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii.


Suedia este oaspetele de onoare al ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, ce va avea loc la Romexpo, în perioada 24-28 mai: „Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forţă ai peisajului cultural actual şi sper ca publicul să se bucure de expresivitatea şi prospeţimea aduse de Invitatul de Onoare al acestei ediţii Bookfest”, a declarat Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, oraganizatorul Bookfest.

Sub sloganul „Sweden: Creating Stories”, 9 oaspeţi din Suedia vor sosi la Bucureşti, pentru a participa la lecturi publice, lansări de carte, dezbateri sau mese rotunde. Dincolo de evenimentele care au în centru literatura, Ambasada Suediei la Bucureşti îşi propune ca prezenţa Suediei la Bookfest să constituie un bun prilej de a reflecta asupra unor subiecte precum educaţia pentru lectură, egalitatea de gen, drepturile omului, integrarea minorităţilor şi promovarea diversităţii.

În plus, evenimentele dedicate celor mai mici dintre cititori au un loc special în agenda ţării invitate anul acesta la Bookfest: „Îi invităm în mod deosebit pe copii să participe la activităţile dedicate lor în spaţiul «Kids Corner» al Suediei”, a mărturisit Excelenţa Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România.

Lista oaspeţilor de onoare ai ediţiei din acest an a Salonului de Carte Bookfest include atât scriitori, deopotrivă poeţi şi prozatori, cât şi artişti (ilustratori de carte), editori sau manageri culturali. O selecţie generoasă de invitaţi, care îşi propune să ilustreze arhitectura pieţei de carte suedeze contemporane, una dintre cele mai importante din lume: astăzi, ficţiunea suedeză se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii, cărţile autorilor suedezi văzând lumina tiparului în traduceri ce depăşesc 50 de limbi. În plus, Suedia este şi spaţiul literar care găzduieşte cel mai prestigios premiul literar din lume: este vorba despre Premiul Nobel pentru Literatură, acordat de Academia Suedeză.

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest, ediţia a XII-a, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât şi la spaţiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite