Scriitorul Norman Manea: „Băsescu, Ponta și Crin să se retragă de pe scena politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norman Manea îi atacă dur pe politicienii români, într-un articol publicat de revista „Observator cultural“. Scriitorul spune că „Băsescu, marinarul autocrat“, „Ponta-plagiatorul“ și „Crin, cu floarea răzbunării la butonieră“ ar trebui să iasă din viața politică.

În articol, Norman Manea vorbește despre „diletanţii politici aflaţi la butoanele de comandă ale ţării“.

„Situaţia din România de azi este burlescă şi grotescă, cu vizibile inserţii de mîrşăvie şi mari infuzii de prostie. Aşa cum am mai scris, recent, cei „trei crai de la răsărit", Băsescu, marinarul autocrat, dezavuat sever de electorat, Ponta-plagiatorul, care a pierdut orice încredere din partea Occidentului şi Crin, cu floarea răzbunării la butonieră, ar trebui să se retragă sau să fie „retraşi" de pe scena politică“, afirmă Norman Manea.

Scriitorul speră că vor aparea figuri de politicieni „mai puţin dedaţi la dulceţurile usturoiate ale corupţiei, demagogiei şi nepotismului“.

Opera literară a lui Norman Manea a fost tradusă în 20 de limbi. În prezent, este profesor şi writer in residence la Bard College (Washington, SUA) și locuieşte în Washington.

Citiți aici articolul din „Observator cultural“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite