Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe istoricul Mihnea Berindei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare post-mortem a istoricului Mihnea Berindei cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

Lui Mihnea Berindei i-a fost conferit Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler ”în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru contribuţia personală semnificativă în demascarea şi condamnarea regimului comunist, pentru actele de curaj şi devotament manifestate în susţinerea disidenţei anticomuniste, precum şi pentru sprijinul acordat societăţii civile româneşti”.

Istoricul Mihnea Berindei, în vârstă de 68 de ani, a încetat din viaţă duminică.

Mihnea Berindei, istoric, autorul mai multor studii de turcologie publicate în special Franţa, a abordat în ultimii ani subiecte de istoria contemporană a României. A fost unul dintre membrii Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România şi coeditorul volumului ”Istoria comunismului din România: documente. Perioada Gheorghe-Gheorghiu-Dej (1945-1965)”, Humanitas, 2009, potrivit prezentării pe care o face Editura Humanitas.

Mihnea Berindei era membru fondator al Comitetului Francez pentru Apărarea Drepturilor Omului, transformat, în anii '80, în Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, al cărei purtător de cuvânt şi vicepreşedinte a şi fost.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite