Picanterii din viața celebrului Aurelian Andreescu, pe scena Teatrului „Constantin Tănase” în spectacolul „Andreescu - Copacul de la Revistă”

0
Publicat:

Spectacolul-tribut „Andreescu - Copacul de la Revistă”, dedicat celebrului Aurelian Andreescu - unul dintre cei mai valoroşi solişti vocali pe care i-a avut muzica ușoară românească, a avut premiera la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București pe 6 aprilie, următoarea reprezentație fiind sâmbătă, 18 mai 2024, ora 19:00.

Aurelian Andreescu a fost artist al Teatrului „Constantin Tănase”, debutul său pe scena sălii Savoy
Aurelian Andreescu a fost artist al Teatrului „Constantin Tănase”, debutul său pe scena sălii Savoy

Spectacolul aduce în prim-plan viaţa excepţionalului interpret, cariera sa artistică și vocea sa legendară şi translatează prin muzică, dans şi momente de actorie, tumultul sufletului său creator.

 Aurelian Andreescu a debutat pe scena Sălii Savoy a Teatrului de Revistă  „Constantin Tănase”, în anul 1965. Ani la rând, vocea sa unică a putut fi aplaudată aici în numeroase spectacole de Revistă.

  „Spectacolul este unul de Revistă și, în același timp, unul de teatru, respectând cu fidelitate ierarhia întâmplărilor din viața lui Ale - așa cum îi spuneau prietenii apropiați”, spune regizorul spectacolului, Alin Gheorghișan.

„Este un spectacol cu muzică bună, cu şlagăre şi melodii celebre din repertoriul marelui artist, dar și cu piese mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase. Multe dintre momentele de teatru pe care le veți vedea îi aparțin regizorului Alexandru Bocăneț, textele fiind însă adaptate la perioada de glorie în care acesta realiza celebrele emisiuni de divertisment care îi aveau ca protagoniști pe: Anda Călugăreanu, Toma Caragiu, Doina Badea, Alexandru Arșinel și Aurelian Andreescu. Sunt aduse în fața publicului și picanterii din spatele scenei, din «puținul» care se știe legat de viața privată a artistului. Spectacolul se dezvoltă pe trei planuri: cel al scenei de la Savoy, unde artistul a jucat în spectacolele de Revistă, cel al barului, fie că era «Atlantic», «Melody» sau «Continental», și planul platoului de televiziune al lui Alexandru Bocăneț. Trecerile se fac dintr-un plan într-altul, ca-ntr-un «roller coaster» emoționant care te ține cu sufletul la gură, căci așa a fost și viața sa, ca un veritabil «roller coaster»”, mai adăugă regizorul. 

Afiș spectacol „Andreescu - Copacul de la Revistă”

„Andreescu - Copacul de la Revistă”

  Regia: Alin Gheorghișan

  Distribuție: Maria Buză, Alin Gheorghișan, Miruna Birău, Robert Robert Emanuel, Radu Ghencea, Alexandra Penciu, Teodora Mendi, Cristian Voicu, Tery Paraschiv, Andra Chirițescu, Dany Ghica, Tatiana Fecioru

  Cu participarea Baletului Teatrului de Revistă:

  •   prim-solist Valentin Roșca, Andrei Dogaru, Andreea Mihai, Alexandra Ioniță

  Muzica este înregistrată de Orchestra Teatrului De Revistă „Constantin Tănase” (Dirijor: Dan Dimitriu).

  Coregrafia: Edy Chirițescu

  Scenografia: Ana Iulia Popov 

  Direcția Muzicală: Dan Dimitriu

  Următoarea reprezentație a spectacolului „Andreescu – Copacul De La Revistă”  va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, ora 19:00. 

  Durata spectacol: 2 ore (fără pauză)

  Biletele s-au pus în vânzare, atât online, pe www.teatrultanase.ro, cât și la Casa de bilete a Sălii SAVOY  (Calea Victoriei nr.33) -  program:  zilnic, între orele 11.00 – 19.00.  Preţ bilet:  50 lei – Categoria I; 35 lei – Categoria II. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite