"Paradisul pierdut" al artistului Liviu Mihai a impresionat publicul londonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul de artă contemporană "Flux Exhibition", care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a fost găzduit de prestigioasa instituţie London Royal College of Art, iar artistul român Liviu Mihai a participat cu o lucrare de proporţii numită "Lost Paradise".

Născut la Slatina şi absolvent al Universităţii de Artă din Bucureşti, Liviu Mihai are numeroase participări internaţionale, iar în ultimii ani artistul preferă scena artistică londoneză, unde se pare că efervescenţa artei contemporane e la un nivel maxim şi unde a câştigat, anul trecut, unul dintre cele trei premii GAA Oxford International Art. 

La deschiderea evenimentului la care au luat parte aproape o mie de persoane şi expun o sută de artişti din mai multe ţări, artistul român a dominat simeza expoziţiei, nu numai prin pânza de proporţii, cât mai ales prin subiectul lucrării "Lost Paradise", fiind unul foarte actual, care înglobează cumva o problemă existenţială a omului în general. Tema lucrării vorbeşte despre consumismul din lume, despre o separare a omului de natură, despre o criză a conştiinţei, despre alienarea şi înstrăinarea individului.

Cu toate că lucrarea artistului atinge un subiect întunecat socio-spiritual, din cauza paletei, imaginea de ansamblu a picturii nu este una sumbră, din contră, e animată, plină de mişcare şi carnaţie cromatică bine aşezată. Aducând în discuţie un Paradis pierdut, pictura lu Liviu Mihai are afinitate cu orice cultură care înglobează ideea de Paradis promis. Conceptul este unul care provoacă, pune întrebări, scoate privitorul pentru un moment dintr-un ritm repetitiv şi îl face responsabil.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite