Opera Naţională Bucureşti prezintă „Tosca” şi „Lacul Lebedelor” în cadrul Seri de Operă Online

0
0
Seri de operă online: "Tosca" şi "Lacul lebedelor"
Seri de operă online: "Tosca" şi "Lacul lebedelor"

în cadrul Seri de Operă Online, Opera Naţională Bucureşti va prezenta spectacolele „Tosca” de de Giacomo Puccini şi „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Astfel, luni, 30 martie, ora 18.30 va fi prezentată înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, iar joi, 2 aprilie, de la ora 18.30, va fi difuzat spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu.

Opera Naţională Bucureşti transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Tosca” de de Giacomo Puccini şi „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. 

Astfel, luni, 30 martie, ora 18:30 va putea fi urmărită înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele şi light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 va fi difuzat spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti.

Prima scenă lirică a ţării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni şi joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalţi prin muzică şi cultură, pe care le susţinem necondiţionat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

TOSCA de Giacomo Puccini

Luni, 30 martie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

Impresionanta operă, care a avut la bază o piesă de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, „Tosca” este, fără doar şi poate, o dramă puternică, asemenea vieţii din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, şi un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, cu realităţi istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia şi sora Mariei Antoaneta şi de înfrângerea în final a Austriei asupra lui Napoleon în bătălia de la Marengo. 

Această lucrare complexă, a cărei forţă Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-şi reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generaţii au nevoie, aşa cum a avut şi Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne aşadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toţii culmile şi coborâşurile sufletului.


LACUL LEBEDELOR de Piotr Ilici Ceaikovski

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online


Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii.
     
Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentaţie. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiţi de caracterul ei nou şi de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: Baletul este şi el o simfonie. Curând, compoziţia avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor.

Opera Naţională Bucureşti va transmite săptămânal online două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituţiei. Înregistrările vor fi redate în fiecare zi de luni şi joi, începând cu ora 18:30 pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline,  accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri