Ni┼úulescu: Am ac┼úionat ├«n judecat─â Ministerul Culturii; Anul acesta nu va mai fi niciun concurs pentru ┼čefia MN┼óR

0
0
virgil nitulescu foto mediafax
Virgil Niţulescu

Virgil Ni┼úulescu, c├ó┼čtig─âtor al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta pentru Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón, a declarat mar┼úi, c─â a ac┼úionat ├«n judecat─â MInisterul Culturii, dup─â ce Corina ┼×uteu a anun┼úat c─â, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru ┼čefia MN┼óR va fi reluat, dar ┼či c─â anul acesta nu va mai fi organizat un altul.

ÔÇŁAm dat ministerul ├«n judecat─â ┼či r─âm├óne s─â vedem cum va decurge acest proces. Asta nu mai ┼úine de mineÔÇŁ, a declarat Virgil Ni┼úulescu pentru News.ro.

Pe 21 septembrie, el a povestit că a fost anunţat de reluarea procedurilor concursului imediat după ce încheiase negocierile cu Ministerul Culturii privind noul său mandat.

ÔÇŁMi s-a spus c─â se anuleaz─â ca urmare a unor propuneri venite din partea Corpului de ControlÔÇŁ, a declarat la acea dat─â Virgil Ni┼úulescu pentru News.ro. ├Äntrebat dac─â va da ├«n judecat─â ministerul el a r─âspuns afirmativ. ├Än plus, Virgil Ni┼úulescu a spus c─â va participa ┼či la urm─âtorul concurs care va fi organizat pentru ocuparea func┼úiei de conducere a Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón.

Între timp, mandatul de interimar al Lilianei Passima a expirat, însă el a fost prelungit pentru patru luni, a mai declarat Virgil Niţulescu pentru News.ro.

ÔÇŁCu doamna ministru nu am mai vorbit de atunci. Din punct de vedere formal, n-ar mai fi obliga┼úia Ministerului Culturii s─â m─â anun┼úe de ceva. Convingerea mea este c─â p├ón─â la finalul acestui an nu va mai avea loc niciun concursÔÇŁ, a mai spus Ni┼úulescu.

ÔÇŁCorpul de Control al Prim-ministrului a efectuat, ├«ncep├ónd cu luna august 2016, o ac┼úiune de documentare ├«n leg─âtur─â cu modul ├«n care Ministerul Culturii a organizat concursurile pentru ocuparea func┼úiei de manager la Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón. ├Än urma acestui demers, recomandarea Corpului de control al premierului a fost de a relua concursul, pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate ├«n cazul ambelor concursuriÔÇŁ, scria ├«n urm─â cu trei s─âpt─âm├óni ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

P├ón─â la momentul public─ârii acestei ┼čtiri, Ministerul Culturii nu a oferit Agen┼úiei de pres─â News.ro un punct de vedere legat de afirma┼úia lui Virgil Ni┼úulescu potrivit c─âreia m─âsura luat─â este ÔÇŁilegal─âÔÇŁ.

Pe 16 august, cercet─âtoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón, a fost numit─â de ministrul Culturii director interimar al institu┼úiei muzeale pentru o perioad─â de 40 de zile, ├«n condi┼úiile ├«n care se ├«ncheie perioada de interimat a lui Virgil Ni┼úulescu, a fost anun┼úul publicat de Corina ┼×uteu online.

Virgil Ni┼úulescu a fost declarat c├ó┼čtig─âtor la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea func┼úiei de manager al Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón (MN┼óR) din Bucure┼čti, cu nota 8,40. Vintil─â Mih─âilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarat─â respins, a anun┼úat s─âpt─âm├óna trecut─â ministerul Culturii.

La primul concurs care a avut loc ├«n luna aprilie a acestui an, c├ó┼čtig─âtor a fost Vintil─â Mih─âilescu, ├«ns─â el a fost anulat, ├«n urma unei contesta┼úii formulate de Virgil Ni┼úulescu, ├«ntrucat arhitectul ┼×erban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi ├«ndeplinit condi┼úiile cerute de lege, s-a ar─âtat ├«ntr-un r─âspuns al ministerului pentru agen┼úia de pres─â News.ro.

Antropologul Vintil─â Mih─âilescu a intentat proces Ministerului Culturii, dup─â ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului ┼ó─âranului Rom├ón, pe care ├«l c├ó┼čtigase.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite