Niţulescu: Am acţionat în judecată Ministerul Culturii; Anul acesta nu va mai fi niciun concurs pentru şefia MNŢR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Niţulescu
Virgil Niţulescu

Virgil Niţulescu, câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, a declarat marţi, că a acţionat în judecată MInisterul Culturii, după ce Corina Şuteu a anunţat că, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru şefia MNŢR va fi reluat, dar şi că anul acesta nu va mai fi organizat un altul.

”Am dat ministerul în judecată şi rămâne să vedem cum va decurge acest proces. Asta nu mai ţine de mine”, a declarat Virgil Niţulescu pentru News.ro.

Pe 21 septembrie, el a povestit că a fost anunţat de reluarea procedurilor concursului imediat după ce încheiase negocierile cu Ministerul Culturii privind noul său mandat.

”Mi s-a spus că se anulează ca urmare a unor propuneri venite din partea Corpului de Control”, a declarat la acea dată Virgil Niţulescu pentru News.ro. Întrebat dacă va da în judecată ministerul el a răspuns afirmativ. În plus, Virgil Niţulescu a spus că va participa şi la următorul concurs care va fi organizat pentru ocuparea funcţiei de conducere a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Între timp, mandatul de interimar al Lilianei Passima a expirat, însă el a fost prelungit pentru patru luni, a mai declarat Virgil Niţulescu pentru News.ro.

”Cu doamna ministru nu am mai vorbit de atunci. Din punct de vedere formal, n-ar mai fi obligaţia Ministerului Culturii să mă anunţe de ceva. Convingerea mea este că până la finalul acestui an nu va mai avea loc niciun concurs”, a mai spus Niţulescu.

”Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat, începând cu luna august 2016, o acţiune de documentare în legătură cu modul în care Ministerul Culturii a organizat concursurile pentru ocuparea funcţiei de manager la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. În urma acestui demers, recomandarea Corpului de control al premierului a fost de a relua concursul, pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate în cazul ambelor concursuri”, scria în urmă cu trei săptămâni ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Până la momentul publicării acestei ştiri, Ministerul Culturii nu a oferit Agenţiei de presă News.ro un punct de vedere legat de afirmaţia lui Virgil Niţulescu potrivit căreia măsura luată este ”ilegală”.

Pe 16 august, cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită de ministrul Culturii director interimar al instituţiei muzeale pentru o perioadă de 40 de zile, în condiţiile în care se încheie perioada de interimat a lui Virgil Niţulescu, a fost anunţul publicat de Corina Şuteu online.

Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată respins, a anunţat săptămâna trecută ministerul Culturii.

La primul concurs care a avut loc în luna aprilie a acestui an, câştigător a fost Vintilă Mihăilescu, însă el a fost anulat, în urma unei contestaţii formulate de Virgil Niţulescu, întrucat arhitectul Şerban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a intentat proces Ministerului Culturii, după ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Ţăranului Român, pe care îl câştigase.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite