Mit sau adevăr? Cele mai cumplite blesteme stau de strajă faraonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele 7 minuni ale lumii antice au supravieţuit doar piramidele din Egipt, construite cu peste patru milenii în urmă. Şi mumia faraonului Tutankhamon ar fi urmat să se odihnească pe vecie într-o necropolă piramidală. Însă el a avut parte de un mormânt în adâncuri, protejat de cele mai cumplite blesteme.

La câteva sute de ani după ce au fost ridicate, piramidele au intrat brusc în vizorul celor care vedeau în ele o posibilă sursă de venit. Căci ce puteau ele ascunde dacă nu inestimabile comori? Prin urmare, puţine necropole regale de acest fel nu au fost jefuite. Pentru a proteja de tâlhari trupul faraonilor decedaţi şi mumificaţi, precum şi averile cu care aceştia erau îngropaţi, s-a născut, în secolul 16 î.H, Valea Regilor.

La 400 km de Cairo, faraonii au început să-şi facă lăcaşuri pentru viaţa de apoi în subteran, nemarcate şi neştiute de nimeni. Sperau astfel să nu se repete istoria piramidelor jefuite. Toate aceste morminte monahale au fost săpate pe malul Nilului, într-o zonă cunoscută acum ca Valea Regilor.

Mai târziu, când au realizat ce comori zac acolo, valea a fost scormonită de aventurieri, exploratori şi hoţi, în căutare de morminte regale. Aceste locuri de veci, însă, au devenit o cutie a Pandorei. Se spune că, odată deschise, eliberau energii negative: tot felul de rele şi orori se abăteau asupra acelora care îndrăzneau să tulbure somnul mumiilor.

Citeşte aici cât adevăr este, de fapt, în aceste superstiţii şi ce se îmtâmpla cu cei care intrau în mormintele faraonilor.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite