Mircea Rusu va juca alături de Horaţiu Mălăele în spectacolul „Dineu cu proşti”, din nou pe afiş la TNB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dineu-cu-prosti-2022

Cel mai longeviv spectacol al Teatrului Naţional „I.L.. Caragiale” Bucureşti, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, regizat de Ion Caramitru în anul 2010, revine, în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, de la ora 20.00, la Sala „Ion Caramitru”.

În calitatea lui de interpret al rolului principal - François, gogomanul gogomanilor, şarmantul şi incorigibilul gafeur - Horaţiu Mălăele a dorit să nu se întrerupă destinul scenic al acestei montări şi a propus ca rolul Pierre să fie preluat de Mircea Rusu, care îi va deveni, astfel, partener de scenă şi în acest spectacol.

Alături de Horaţiu Mălăele şi Mircea Rusu, vor fi în distribuţie pe Costina Cheyrouze/ Teodora Mareş, Medeea Marinescu/ Aylin Cadîr, Alexandru Bindea/ Ovidiu Cuncea, Dorin Andone, Alexandru Georgescu.

Mult înainte de premiera de la Naţionalul bucureştean, piesa lui Francis Veber, scrisă în 1993, a înregistrat un succes răsunător în versiunea destinată marelui ecran. Filmul „Le Dîner de Cons/ The Dinner Game/ Dineu cu proşti”, producţie 1998, era vizionat de peste nouă milioane de francezi, pe când Veber era nominalizat la premiul César pentru cel mai bun regizor. El a primit acest prestigios premiu pentru categoria cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

„Dineu cu proşti” este piesa care a înregistrat milioane de spectatori şi în România. Un spectacol pe gustul tuturor, susţinut de profesionişti excepţionali. 

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite