Marcel Iureş va juca "Absolut!" la Leicester Square Theatre din  Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Marcel Iureş, în spectacolul "Absolut!", la Teatrul ACT
Actorul Marcel Iureş, în spectacolul "Absolut!", la Teatrul ACT

Actorul român Marcel Iureş va oferi duminică, la Leicester Square Theatre din West End-ul londonez, o reprezentaţie a spectacolului "Absolut!", o producţie a Teatrului Act din Bucureşti, după "Ivan Turbincă" de Ion Creangă

În acest spectacol, care se joacă în România cu casa închisă de peste trei ani, Marcel Iureş realizează un adevărat tur de forţă, într-o punere în scenă modernă, pe cât de plină de umor, pe atât de surprinzătoare, a clasicei poveşti a lui Ion Creangă "Ivan Turbincă".

Regia spectacolului, prezentat la 125 de ani de la moartea povestitorului, aparţine unuia dintre cei mai importanţi regizori români contemporani, Alexandru Dabija.

Montarea accentuează liniile esenţiale ale existenţei umane, dincolo de detaliile vieţilor individuale, concrete, în care întâlnirea cu Dumnezeu, Moartea şi Diavolul rămân momentele fundamentale.

Singur cu publicul său, Marcel Iureş recreează - cu o virtuozitate ieşită din comun, cu vervă, dar şi cu fineţe - un spectru larg de personaje, ipostaze, de fapt, al omului generic în faţa Absolutului.

Despre acest spectacol, regizorul Alexandru Dabija, declara că are o miză majoră:

"Polemic şi terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare".

Spectacolul este prezentat la Londra de Institutul Cultural Român şi va fi jucat în limba română cu supratitrare în limba engleză.

Mâine, miercuri, 22 octombrie, actorul Marcel Iureş este invitat în studioul Adevărul Live, de la ora 14, în cadrul Interviurilor FNT. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite