Lumea lui Ioan Groşan, în direct la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul IOan Groşan lansează la Târgul Gaudeamus un volum de memorialsitică
Scriitorul IOan Groşan lansează la Târgul Gaudeamus un volum de memorialsitică

Volumul „Lumea ca literatură. Amintiri”, de Ioan Groşan, apărut în colecţia „Ego-grafii” a editurii Polirom, fiind disponibil şi în ediţie digitală, va fi lansat vineri, de la ora 18.30, la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, aflat în desfăşurare începând de azi şi până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

La evenimentul de lansare a cărţii „Lumea ca literatură. Amintiri”, moderat de Adrian Şerban, vor participa Octavian Soviany, Răzvan Voncu şi Cosmin Ciotloş.

Scriitorul Ioan Groşan adună în volumul său memorialistic astfel de întâmplări pe care le-a trăit şi pe care nu le-a inclus în cărţile de beletristică. De la aventurile spumoase pe care le-a trăit el însuşi la Festivalul de la Cannes şi la motelul Dracula din pasul Tihuţa până la episoade la care a fost simplu martor, precum sunt întâmplările pline de haz avându-i ca protagonişti pe ţăranii maramureşeni sau amintirile depănate de nişte veterani de război la o terasă din Timişoara, Ioan Groşan delectează publicul cu poveşti care depun mărturie, după spusele sale, „despre o anumită atmosferă, un anumit timp şi anumiţi, minunaţi, oameni”.

„Pe Ioan Groşan îl preocupă, mai mult decât orice altceva, sufletul omenesc. El dovedeşte, prin scrisul său, că sufletul omenesc este nemuritor, dacă nu ca entitate metafizică, atunci ca subiect pentru literatură”, a declarat criticul literar Alex. Ştefănescu.

grosan carte

Ioan Groşan este prozator, dramaturg şi publicist. Printre volumele scrise de Ioan Groşan se numără „Caravana cinematografică” (1985, premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România), „Trenul de noapte” (1989), „Şcoala ludică” (1990), „Planeta mediocrilor” (ediţia I, 1991; ediţia a II-a, 2002; ediţia a III-a, Polirom, 2008), „O sută de ani de zile la Porţile Orientului” (ediţia I, 1992, premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România; ediţia a II a, 2001; ediţia a III a, Polirom, 2007; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), „Jurnal de bordel” (1994), „Jurnal de Cotroceni” (1998), „Judeţul Vaslui în NATO” (2002), „Un om din Est” (2010).

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite